moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. szeptember 10.

Jó az irány

Sikeres idénynyitón vannak túl fiatal short trackeseink: a Jászberényi SE 14 és a Jégmester KLSE egy ifjú rövidpályás gyorskorcsolyázója a hétvégén a szlovákiai Iglóban lépett jégre a Stez Cup elnevezésű junior nemzetközi versenyen.

Szlovák, cseh, ukrán, osztrák és magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók részvételével rendezték meg a hétvégén az immár hagyományosan szezonnyitó versenynek számító Stez Cup elnevezésű viadalt a szlovákiai Iglóban. A versenyen két magyar egyesület képviseltette magát: a jászberényiek 14 (Zsigó Máté, Zsigó Bence, Nagy Netti, Schönborn Melinda, Taczman Máté, Schönborn Virág, Szőcs Nikoletta, Kiss Kende, Pető Bendegúz, Major Dominik, Szabó Jázmin, György Nimród, György Benedek, Tóth Tamás Olivér), míg a Jégmester egy korisa (Kun Bence Benedek) lépett jégre a rangos viadalon.

A küzdelmeket több korcsoportot összevonva bonyolították le – a mieink teljesítményének értékét növeli, hogy akadtak olyanok, akik idősebbekkel versenyezve is győzni tudtak a kétnapos összetett versenyen. A junior F korcsoportban Kun Bence Benedek (edzője: Kun Bálint Tibor) aranyérmet szerzett, ráadásul mindhárom távon, vagyis 500, 1000 és 1500 méteren is megjavította egyéni legjobbját. Szőcs Nikolett és Major Dominik a D és C1 összevont korcsoport győzteseként térhetett haza – ők mindketten a fiatalabb korosztályba tartoznak, ám ez nem jelentett hátrányt nekik: remek futásaikkal így is nyerni tudtak. Szabó Jázmin (F korcsoport) a harmadik helyen végzett, így egy bronzérmet is szereztünk Szlovákiában.

„Az alapozó időszakot követően ez volt az első versenyünk, ez volt az évadnyitó. A fiatalok szereplésével elégedett vagyok, huszonnégy egyéni csúcs született Szlovákiában – mondta el Belovai József, a jászberényiek edzője. – Jó verseny van mögöttünk, olyan verseny, amely számot adott az eddigi munkánkról, és megmutatta: az irány és az út, amelyen haladunk, jó.”

A trénertől azt is megtudtuk, hogy a következő hetekben folytatódik a felkészülés – a következő verseny október 6–7-én az országos bajnokság lesz a Gyakorló Jégcsarnokban, ahol bár a felnőttek versenyeznek, a juniorok is megmutathatják magukat, hiszen a futamok között betétfutamokat rendeznek a fiatalabbak számára.

(Kovács Erika)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X