moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. április 23.

„Folytatom!”

Négyen vonultak pihenőre a pjongcsangi olimpia után – hárman a visszavonulás mellett döntöttek nemrég, Kónya Zsófia viszont úgy határozott, hogy visszatér a jégre.

A szocsi játékok után ugyanez történt – Kónya Zsófia elfáradt, mentálisan és fizikailag is úgy érezte, nem tudja folytatni. Ami különösen megijesztette a szegedi short trackest, az az volt, hogy még a motivációját is elveszítette.

Ha így nézzük, a pjongcsangi olimpia után már ismerős volt számára a helyzet…

„Tényleg ugyanaz történt, mint Szocsi után, ezért is döntöttem úgy, hogy kihagyom a teljes szezont. Nem szerettem volna ugyanazt átélni, mint korábban, hiszen Szocsi után belevágtam az újabb szezonba, de közben tudatosult bennem, hogy egész egyszerűen nem megy – mondta el Kónya Zsófia. – Ezúttal tudtam pihenni, sőt, még az egyetemi tanulmányaimmal is haladtam, és egy idő után már hiányoztak az edzések. Sokat gondolkoztam, és arra jutottam, hogy még fiatal vagyok ahhoz, hogy végleg abbahagyjam.”

A válogatottat irányító edzők türelmesek voltak, kivárták, míg Zsófiban megszületik az elhatározás – nem siettették az Európa-bajnoki bronzérmes lányt.

A női csapatunk Kónya visszatérésével tovább erősödhet: az Európa-bajnoki bronzérmes váltó tagjai, Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Knoch Marta és Somogyi Barbara, a sérüléséből felépülő Sziliczei-Német Rebeka, valamint a pályafutását magyar színekben folytató Deanna Lockett egyre jobb eredmények elérésére képes női váltót vizionál – és akkor még nem beszéltünk a feltörekvő, tehetséges juniorokról.

„A női váltóval nagyon szeretek dolgozni, emiatt húzott vissza leginkább a szívem, valahogy úgy alakult, hogy a csapateredményeknek mindig is jobban örültem” – árulta el Kónya Zsófia, aki tökéletesen tisztában van azzal, hogy nincs bérelt helye a csapatban, meg kell küzdenie azért, hogy bekerüljön a váltóba – egyelőre az a kérdés, hogy a kimaradt hónapokat, a lemaradását milyen gyorsan hozza be.

„Természetesen mindannyian örülünk annak, hogy Zsófi a visszatérés mellett döntött, hiszen egy olyan fiatal versenyzőről van szó, aki kora ellenére mégis rutinosnak mondható, és már több jó eredménnyel rendelkezik” – nyilatkozta Bánhidi Ákos, a short track válogatott edzője és menedzsere.

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotó: Derencsényi István

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X