moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. november 26.

Dordrecht világkupa – II. nap

Short track válogatottunk számára az 1000-es selejtezőkkel, valamint a 3000 méteres női, illetve az 5000-es férfi váltó negyeddöntőivel folytatódott a dordrechti versenyhétvége.

Az olimpiai kvalifikációs ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat utolsó állomásának második napja a női 1000 méter selejtezőivel kezdődött. Három indulónk közül egyedül Jászapáti Petra (SZKE) jutott be a vasárnapi negyeddöntőkbe. Kónya Zsófia (SZKE) és Bácskai Sára Luca (MTK) ezen a távon sajnos már csak a helyosztó futamokban lesz érdekelt. A férfiak 1000 méterén viszont Krueger John-Henry (FTC), Liu Shaolin Sándor (FTC) és Liu Shaoang (FTC) is magabiztos versenyzéssel – a Liu testvérek kettős futamgyőztesként – siklottak be a két nap múlva esedékes negyeddöntőkbe.

Pénteken a női és férfi váltóinkért is izgulhattunk. A hölgyek 3000-es negyeddöntőjében a Bácskai Sára Luca, Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Sziliczei-Német Rebeka (FTC) összeállítású csapatunk az utolsó futamban lépett a Sportboulevard Dordrecht jegére. Mivel harmadikként végeztek, ráadásul végül egy szabálytalan előzés miatt ki is zárták őket, ezért búcsúztak a további küzdelmektől. Ezzel sajnos biztossá vált, hogy ezen a távon nem sikerült a pekingi kvalifikációt megszereznünk.

Az olimpiai címvédő 5000-es férfi váltónk viszont gyorsan feledtette a lányok szereplése okozta kisebb csalódást. A Krueger John-Henry, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor és a visszatérő Burján Csaba (PSN) alkotta kvartettünk magabiztos futamgyőzelmet aratott a negyeddöntőben, így holnap már az elődöntőkben folytathatja.

Holnap azonban nemcsak a férfi váltónk döntőbe jutásáért szoríthatunk, hiszen 500 és 1500 méteren már érmeket és az olimpiai kvóták szempontjából értékes világkupa pontokat osztanak. Női 500-on Jászapáti Petra, míg a férfiaknál Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang is a negyeddöntőkben bizonyíthat, de a végső cél mindhárom versenyzők számára természetesen a fináléba jutás. 1500 méteren a hölgyeknél Sziliczei-Német Rebeka és Jászapáti Petra, a fiúknál pedig az azonos elődöntős futamban érdekelt Liu fivérek szintén a döntőért szállnak versenybe.

Szurkoljunk együtt a magyar csapat sikereiért! A harmadik nap eseményeit online streamen itt, valamint az M4 Sport televíziós közvetítésén keresztül követhetjük.

A részletes eredmények az alábbi linken elérhetők: https://shorttrack.sportresult.com/?evt=11213100000092

HUNSKATE media

Fotó: Derencsnyi István

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X