moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. január 28.

Az út és az irány jó

A hőn áhított éremszerzés ugyan nem sikerült a montreali világbajnokságon, de a junior rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott két hatodik helye mindenképpen szép eredménynek mondható.

A junior rövidpályás gyorskorcsolyázók montreali világbajnokságán 79 fiú és 61 lány léphetett jégre – köztük három-három magyar short trackes.

A háromnapos viadal során versenyzőink tíz egyéni rekordot futottak, a Sziklási András, Talabos Attila, Bontovics Balázs, Tiborcz Dániel összetételű váltó pedig országos rekordot ért el.

A fiúk teljesítettek jobban az egyéni számokban is, hiszen 500 méteren Talabos Attila a hatodik, míg Sziklási András a tizedik helyen végzett. Mellette Talabos 13. helye 1000 méteren, valamint Bontovics Balázs 16. helye (1500 méter) és Tiborcz Dániel 21. helye (1000 méter) is jó eredménynek mondható.

„A fiatalok bebizonyították, hogy az út, amelyen haladunk, jó, ám még rengeteg munka vár ránk – összegzett Szabó Krisztián, a juniorok vezetőedzője. – Javultunk gyorsaságban, már a mieink is tudnak 8.2-es, 8.3-as köröket teljesíteni, csak meg kell tanulnunk ezen a sebességen versenyezni. Több magas színvonalú viadalon kell indulnunk a jövőben, mert az Montrealban is egyértelműen látszott, sokat számít, ki hogyan tud versenyezni. A lányoknál biztatóak voltak Somogyi Barbara és Túri Anna eredményei is, de a két fiatalabb versenyzőnk, Tóth Eszter és Dobrán Fanni is megállta a helyét.”

Sajnos női váltónkat kizárták a negyeddöntőben egy hibás váltás miatt, így a későbbiek során már esélyük sem volt bebizonyítani, mire is képesek, a fiúk viszont bejutottak a nyolc közé, és csak nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy bekerüljenek a döntőbe.

„Kicsit szomorúan vettük tudomásul, hogy nem jött össze az áhított finálé – árulta el Szabó Krisztián. – A fiúk sebessége megvolt, és az állóképességgel sem volt gond, aztán két rosszul sikerült váltással saját magunkat hoztuk nehéz helyzetbe. Azonban a B-döntő második helye, amely összességében a hatodik helyet jelenti, szép eredménynek mondható. Összességében szerintem nem vallottunk szégyent, ám sokat kell még dolgoznunk, hogy világraszóló eredményeket érhessünk el.”

HUNSKATE Média / Kovács Erika

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X