moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. szeptember 30.

3. nap Mixed Zone interjúk

Férfi 1500 m

John Celski (USA)
Nehéz verseny volt, pár körrel a vége előtt kicsúsztam, elég szerencsétlen szituáció volt, de sajnos ez benne van. Az egyik versenyző próbált belülről megelőzni, én pedig próbáltam levédeni, de egyszerűen elvesztettem az egyensúlyom, nem tudom mi történt, de elég kiábrándító.

Samuel Girard (FRA – B döntő első)
Nagyon nehéz volt az elődöntő, valaki elesett előttem, megütötte a lábam és elestem én is, de ezek a dolgok benne vannak a short trackben, szóval csak el kell fogadnom. Örülök hogy sikerült megnyernem a b döntőt, sokat jelent pontokban is az olimpiai kvalifikációban, de persze jobban örültem volna egy A döntőnek.

Női 1500 m
Choi Ming Jeong KOR

A nyomás nagy volt rajtam, de most egy kicsit megnyugodtam. A győzelmem azt, mutatja, hogy még mindig én vagyok a legjobb. Úgy érezem, még nem adtam ki magamból mindent, azt hiszem, ez 60% volt.

Kim Boutin, CAN
Persze boldog vagyok, nehéz verseny volt. Két körrel a vége előtt még elől  voltam, csak nyugodt akartam maradni. Még dolgoznom kell az utolsó körömön..

Deanna Lockett, AUS
Ez az első világkupa érmem életemben, úgyhogy nagyon boldog vagyok miatta. Persze soha nem megy könnyen és simán, az elején nagyon sok verekedés volt és úgy érzem pár dolgot tudtam volna jobban is csinálni, de összességében boldog vagyok. Úgy gondolom, hogy ha többször kívül maradtam volna, jobb pozícióba kerülök, de tanulok belőle, és legközelebb jobban csinálom.

Selma Poutsma, FRA
Elestem a végén, az rossz volt. Az elején rossz volt a rajtom, de szerencsére másodjára tudtam javítani. Még így is megelőztek, mert nem számítottam rá. A legjobbat kihoztam a futamomból, de a jövőben jobban kell fókuszálnom, és jobban felkészülnöm az ilyen helyzetekre.

női 500 m

Arianna Fontana (ITA)
Eléggé vegyesek az érzéseim a mai nap után, volt pár jó egyéni versenyem, de kizártak minket a váltóból, aminek még mindig nem teljesen tudom az okát, le kell majd ülnünk az edzőmmel megnézni a videót és kielemezni hogy mi is volt a gond. Úgy gondolom hogy mindenkinek volt náhány jó versenye ma, még a váltóban is keményen harcoltunk, mindenki megcsinálta a saját feladatát és végig csapatként működtünk. Nagyon jó látni hogy ennyi ember kijött a versenyekre, mindig élmény ennyi szurkoló előtt versenyezni, még akkor is ha tudjuk, hogy főleg a magyarok miatt vannak itt, a hangulat csodálatos.

Elise Christie,(GBR)
Fáj a lábam, nem tudok velük akkora erőt kifejteni, mint kellene. Az 1500 méter jó  lett volna, de félreértettük egymást az edzőmmel, így a külső íven ragadtam, és nem tudtam, mi legyen. Ezt ki tudjuk majd küszöbölni. 500 méteren rosszul rajtoltam, és előttem összezártak, de szerencsére visszafújták. Másodjára csak egy sima startban reménykedtem, mert a nap legjobb idejével a hátam mögött, úgy gondoltam, majd le tudom előzni őket. Aztán a pengével volt problémám, az elején történt ütközés miatt, így nem jutottam el a B döntőig. Remélem, ez lesz a legrosszabb világkupa eredményem az idei szezonban.

Vegyes zóna interjúk, 3. nap a váltók elődöntői után
Samuel Girard (CAN)
Nagyon jól sikerült a váltó, már évek óta kiváló váltócsapatunk van, és ma végre minden összeállt a megfelelő helyen, a megfelelő időben. Bejutottunk a döntőbe, holnap pedig a legjobbunkat fogjuk nyújtani hogy meg is nyerjük azt. Nincs mit veszítenünk, szóval úgy gondolom, van esélyünk az aranyra.

Jamie Macdonald, Kasandra Bradette (CAN)
J.M.: Nagyon izgatottak vagyunk, az volt a célunk hogy bejussunk a döntőbe, és sikerült is, úgyhogy nagyon elégedettek vagyunk. A hangulat remek, a közönség is nagyszerű, nagyon élvezzük a versenyeket itt Budapesten.

K.B.: Keményen dolgoztunk egész nyáron, és ellentétben a múlttal, ahol mindig hiányzott valami kis részlet, most minden simán ment, és a mai nap egy remek kezdet volt számunkra, jó volt látni hogy jó úton haladunk.

Lara van Ruijven (NED)
Nem volt egy túl jó verseny, a végén úgy éreztem hogy jó pozícióban vagyunk, de sajnos vétettünk pár hibát. Japán elénk került, és próbáltuk visszaszerezni a helyünket, de nem volt tiszta az előzésünk, így kaptunk egy büntetést.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X