moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. november 26.

Műkorcsolya utánpótlás: 2 verseny, 2 arany 4 ezüst!

A hétvégén két helyszínen is – Innsbruckban és Celjében – szerepeltek fiatal műkorcsolyázóink. Több dobogós helyet szereztek Héraklészos utánpótlás fiataljaink! Innsbruckban Gál Zoé EZÜSTJE, Celjében Borovoj Szása és Schermann Regina ARANY érme, Zsirnov Dária, Csiszér Emese és Rabb Csenge EZÜST érme dobogtathatta meg a magyar szurkolók szívét!

Innsbruckban az Olympiahalleban a Tyrol Kupán Medgyesi Fruzsina a 21 fős senior női mezőnyben a 11. helyen várta a folytatást. Egy jól sikerült kűrrel három helyet javítva a 9. helyen végzett.

Az Advanced Novice Girls mezőnyében Gál Zoé a 2.helyen végzett (a fotón a dobogón balról) 24 fős mezőnyben! Szigeti Bernadett az 5. lett. (a fotón az alsó sorban balról a 2. versenyző, fekete kűrruhában)


Nagy Dóra a juniorok között az erős mezőnyben az előkelő 5. helyen végzett a 37 induló közül! Magasan megjavította eddigi legjobb pontszámait, mind a rövid és kűr programban, illetve 3 féle tripla ugrást is bemutatott! A rövidprogramban még csak a 11. helyen állt. Innen kapaszkodott fel az ötödik pozícióba. Láng Julia szintén a junior hölgyek mezőnyben 9. helyet szerezte meg. Ő is a kűrben javítva a 15.-ről a 9. helyre.

Az innsbrucki verseny részletes eredményeit itt megtekinthetik.

Ezzel párhuzamosan zajlott a Skate Celje 2017 verseny, melynek magyar mérlege 2 arany, 3 ezüst és értékes helyezések.
A dobogó legfelső fokára két Héraklész keretes versenyző is felállhatott.
Egyikük az Adnvanced Novice kategóriában induló Schermann Regina (Sportország SC) Héraklész A keret tagja, aki rövid programjában tökéletesen kivitelezte a tripla Salchowot, illetve a kűrben is kétszer! Megdöntötte eddigi legjobb pontszámát.
A dobogó második fokára is magyar versenyző állhatott, mégpedig Csiszér Emese (Sebestyén KSE) személyében, aki szintén kimagaslóan szépen futott. A 24 indulót felsorakoztató kategóriában a többi magyar lány is szépen szerepelt: 7. Szabó Cintia (enyhén takarásban a kék kűrruhában a kép jobb szélén); 15. Győrfi Katinka; 17. Kiss Eszter; 19. Krizsanovszki Lili.


Másik arany érmesünk Borovoj Szása lett a férfiak mezőnyében (vezérfotó).

A Basic Novice A Girls II. korosztályban megintcsak EZÜST éremnek örülhettünk, ahol Zsirnov Dária (Pavuk Műkorcsolya Iskola – a kép bal oldalán) állhatott fel a dobogó 2. fokára. A 24 fős korkategória további magyar eredményei: 11. Nikulasin Lilien; 14. Csombok Zsüliett; 19. Rakai Dorka

Hatalmas versenyt és nagy izgalmakat, de egyben érmet is hozott a Junior Hölgyek mezőnye. Rabb Csenge ugyan a rövid programjával a 6. helyről várta a kűrt, ahol elképesztően szép korcsolyázást bemutatva végül szintén EZÜST éremmel zárta a versenyt! 35 induló volt a kategóriában és további szép magyar eredmények születtek: 17. Baráth Mira; 20. Glózik Emese; 23. Balogh Henriett.

Semmiképpen nem feledkeznénk meg becsületesen helytálló, bár érmet nem szerző versenyzőinkről, hiszen rengetegen a dobogó szoros közelében végeztek!
Basic Novice B I. kategória:
5. Szarka Ivett

Basic Novice A Girls I. kategória
4. Szakács Imola; 11. Talabér Zita; 12. Farkas Fanni; 14. Skenderovic Szonja

Basic Novice A Girls III. kategória (39 induló!)
7. Zsembery Katinka; 16. Végi Laura Diána; 22. Juhász Petra; 26. Tóth Kurucz Luca; 30. Fedora Sára; 32. Duró Lola

Basic Novice Boys kategóriában: 9. hely Bődi Patrik

CHICKS és CUBS kategóriákban:
Chicks II:
4. Bődi Flávia; 5. Incze Éva

Chicks I.: 15. Szentiványi Júlia (a 39. fős mezőnyből)

Cubs II.: 5. Ekker Léna, 9. Virányi Laura

Cubs I.: 11. Papp Vivien; Török Júlia; 29. Csicsmann Kata, 36. Jánosi Lilla

A további eredmények Skate CELJE 2017 :
http://dkc.simetric.si/dinamic/rezultati/98/
http://dkc.simetric.si/dinamic/rezultati/99/

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X