moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. március 8.

Minden várakozást felülmúlt

Hibátlan rövidprogramjára új egyéni legjobb pontszámot kapott, amellyel a 46 fős mezőnyben japán, koreai, kanadai versenyzőket megelőzve a 10. helyen kvalifikált a kűrre Láng Júlia a zágrábi junior-világbajnokságon.

Tökéletes a formaidőzítés: a szezon legfontosabb versenyén futotta élete programját Láng Júlia. Míg a korábbi versenyeken rendre becsúszott egy-egy kisebb-nagyobb hiba, most minden elemét kifogástalanul mutatta be, a kulcsfontosságú tripla-tripla kombináció is tisztán sikerült. Ezzel a nagyon erős, 46 fős mezőnyben japán, koreai és kanadai versenyzőket megelőzve, 10.-ként jutott tovább a szombati kűrbe.

„Egyáltalán nem számítottam arra, hogy a 10. helyen fogok állni, és a világ legjobbjaival melegíthetek majd egy csoportban. A mai verseny ismét bebizonyította, hogy a rövidprogramban nem lehet hibázni, Nagyon boldog vagyok, ez hatalmas előrelépés a tavalyi 32. helyemhez képest – kezdte Láng Júlia. – Igaz, hogy az országos bajnokságon egy kicsivel jobb pontot kaptam, de a mostani eredmény sokkal többet jelent nekem, hiszen épp a világbajnokságon sikerült elérni. Élveztem a programot, elégedett vagyok magammal, de természetesen lehet még javítani: próbálok még nagyobb lendülettel korcsolyázni, mélyebb íveket futni, és az ugrásaimat még stabilabban bemutatni. A holnapi kűrre is így készülök, mindent beleadok, hogy ott is hibátlanul teljesítsek.”

Julcsi edzője, Pavuk Patrícia nehezen találta a szavakat a verseny után. „Fantasztikusan korcsolyázott, minden elemére pozitív kiviteli értékeket kapott a bíróktól. Nagyon örültünk, amikor megláttuk, hogy bejutott a kűrbe, aztán ahogy a következő csoportokból újabb és újabb korcsolyázók kerültek mögé, kezdtük felfogni, hogy bizony lehet nagyobbat is álmodni, mint csupán a top 24. Mivel ez a szezon fő versenye, azon voltunk, hogy itt a legjobb formáját mutassa, és ez teljes mértékben sikerült is. Hatalmas dolog, hogy az utolsó előtti csoportban edzhet és melegíthet, igyekszünk mindent megtenni, hogy ott is maradjon a legjobbak között.”

A papírformának megfelelően kettős orosz siker született a rövidprogramban: a világhírű Eteri Tutberidze tanítványai, az első junior-világbajnokságán versenyző Anna Scserbakova és a címvédő Alekszandra Truszova nyerte a kis arany- és ezüstérmet. A két klasszis között mindössze pár tized pont a különbség, így izgalmas kűrverseny várható, a végeredményben pedig nagy szerepük lesz a négyfordulatos ugrásoknak, amelyeket csak ők ketten terveznek bemutatni a kűrben. A harmadik helyet az amerikai Ting Cui szerezte meg.

Láng Júlia szombaton 15. jégrelépőként, 19.17-kor mutatja be kűrjét.


Részletes eredmények

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra – Fotó: Veritphoto

Li-ning Seat Törley Artificer
X