moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. február 7.

Megvannak a junior-világbajnokság résztvevői

Itt az esély az előrelépésre: a tavalyi év után ismét Láng Júlia, valamint a Marton Villő–Szemko Danijil-jégtánckettős képviselheti a magyar színeket a március 4. és 10. között megrendezendő junior-műkorcsolyavilágbajnokságon Zágrábban.

A válogatóversenyek eredményei alapján dr. Vardanjan Gurgen műkorcsolya ágazati sportigazgató kijelölte a márciusi junior-világbajnokságra utazó versenyzőket: a női mezőnyben Láng Júlia, míg a jégtáncosoknál Marton Villő és Szemko Danijil fogja képviselni hazánkat. A férfiaknál ezúttal nem lesz magyar induló.

Láng Júlia a ljubljanai junior grand prix-n

A sportigazgató a nőknél három tartalékot is megnevezett, ők sorrendben: Szigeti Bernadett, Nagy Dóra és Schermann Regina. Bár hivatalosan Marton Villőre és Szemko Danijilra a hétvégén még válogatóverseny vár, mivel más jégtánckettős nem szerezte meg az előírt technikai minimumpontszámot, már biztos az UTE korcsolyázóinak junior-világbajnoki részvétele, és tartalék nem jelölhető ki.

A tavaly még elsőéves juniornak számító Láng Júlia a szófiai junior-vb-n nem tudta hibátlanul bemutatni rövidprogramját, és a 32. helyen fejezte be a versenyt. Vele ellentétben Marton Villő és Szemko Danijil rutinosnak számít: a kettősnek a közönség már a 2016-os debreceni viadalon is szurkolhatott. Akkor még nem futhattak kűrt, tavaly viszont a 14. helyen zártak – az idei a harmadik junior-világbajnokságuk lesz.

Marton Villő és Szemko Danijil a Christmas Cupon

Dr. Vardanjan Gurgen elmondta: sok minden változott egy év alatt, az egyéni és a jégtáncmezőnyben is elképesztően kiélezett a verseny, így nem szeretne a tavalyi eredményekhez viszonyítani.

„Az elsődleges elvárásom az, hogy hibátlanul fussanak, az eltelt egy év alatt szerzett tapasztalatokat felhasználva akkor és ott tudásuk legjavát nyújtsák. Ha így tesznek, azt gondolom, biztos a helyük a kűrfutók között.”

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra – Fotó: Veritphoto

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X