moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. április 10.

Maradt erő, energia – 14. DVTK – Avas Cup

A szezonban utoljára léptek jégre hazai pályán műkorcsolyázóink, akik ismét bizonyítottak: a DVTK – Avas Cup nemzetközi versenyen 10 arany-, 8 ezüst- és 7 bronzérmet söpörtek be. A miskolciak az intermediate novice kategóriában Rákai Dorka révén helyi győzelmet ünnepelhettek.      

Közel 90 műkorcsolyázónk zárta a szezont a hétvégén a miskolci DVTK – Avas Cupon, ahol 25-en is éremmel koronázták meg idei teljesítményüket. A 10 arany-, 8 ezüst- és 7 bronzérmet 11 egyesület versenyzői gyűjtötték be – a legeredményesebb ismét az SKSE volt, amelynek kis tehetségei 6 arannyal, 3 ezüsttel és egy bronzzal vették ki részüket a magyar sikerekből.

Az SKSE chicks versenyzői, Székely Virág, Berstad Katrine Victoria, Incze Brigitta Éva, Széplaki Zsófia, Pallagi Petra és Tőkey Alíz edzőikkel, Lalátka Olíviával és Vidrai Szabolccsal. Fotó: Krizsanovszki Csaba

Közülük többen is eddigi legjobb pontszámukat megjavítva fejezhették be az idényt: a chicks II és a cubs II kategóriában Berstad Katrine Victoria és Szentiványi Júlia is messze túlszárnyalta korábbi legjobb eredményét – előbbi harmadszor, utóbbi pedig ötödször állhatott a dobogó tetejére. A fiúknál Kind Igor és a debreceni Kovács Deli Bende szintén idei legjobb pontszámával győzött, Incze Brigitta Éva pedig az országos bajnokságon kapott pontszámát megközelítve szezonbeli hatodik aranyérmének örülhetett.

A Jégkorszak SE cubs versenyzői, Flikkema Vienna, Sztana Fruzsina és Virányi Laura edzőikkel, Sepa Tündével és Akopyan Gayanéval

A cubs I korosztályban először diadalmaskodó Virányi Laura is az egyéni csúcsot korcsolyázók táborát erősítette, akárcsak a házigazda DVTK intermediate novice versenyzője, Rákai Dorka, aki így hazai közönség előtt ünnepelhette első aranyérmét. A basic novice kategóriában induló Papp Vivien is tovább javította a székesfehérvári Jégmadár Cupon elért eredményét, és több mint 10 pontos fölénnyel győzött. Ezzel újabb lépést tett szezonbeli 20. aranyérmének megszerzése felé, amely célt a héten Szófiában, a European Criterium körverseny utolsó állomásán teljesítheti.

Basic novice lányok dobogó: Papp Vivien (1.), Csombok Zsüliett (2.) és Végi Diána Laura (3.)

Egy héttel korábban a Jégmadár Cupon hatan, köztük Krizsanovszki Lili és Hortobágyi Dominik is új tripla ugrással rukkolt elő: előbbi a tripla lutzot, utóbbi pedig a tripla salchowot mutatta be, és ezt – bár nem tökéletes kivitelezéssel – Miskolcon is megismételték. Az Avas Cup két advanced novice bajnoka és a juniormezőnyben bronzérmet szerző Csiszér Emese számára ezzel véget ért a szezon, ám több versenyzőnknek még hátravan az utolsó felvonás: ők a héten a szlovéniai Jesenicében zárják az idényt.

Krizsanovszki Lili két svéd lányt megelőzve győzött az advanced novice-ok versenyében. Fotó: Krizsanovszki Csaba


Eredmények

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

Li-ning Seat Törley Artificer
X
X