moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. február 18.

Magyar Márk úgy érzi, összedőlt a világ

Miután csütörtökön pozitív lett a koronavírustesztje, Magyar Márkot átszállították a karanténhotelbe: a magyar sportoló csak arra vágyik, hogy mielőbb hazajusson…

Csütörtökön mindenkit sokkolt a hír: Magyar Márk koronavírustesztje pozitív eredményt hozott, így a Chtchetinina Ioulia, Magyar Márk páros nem léphetett jégre Pekingben.

A magyar műkorcsolyázót, akinek a pénteki tesztje is negatív lett, a délelőtt folyamán átszállították a karanténhotelbe.

„Nagyon sokat dolgoztam ezért az olimpiáért, rengeteg nehézségen mentem keresztül, de azt hiszem, még nem fogtam fel igazán, mi is történik velem és körülöttem: néha azt érzem, mindjárt elsírom magam, máskor meg mérges és dühös vagyok – nem igazán tudom még megfogalmazni az érzéseimet. A legrosszabb, hogy a világ az utolsó pillanatban dőlt össze, nincsenek is tüneteim, és hiába tudom, hogy szigorúak a szabályok, a helyzet ellen tenni nem tudok, mégis igazságtalannak érzem – nyilatkozta Magyar Márk. – Ebben a helyzetben senki sem tud vigasztalót mondani: semmilyen szó és tett nem eredményez már számomra egy csütörtöki negatív tesztet, pedig másra sem vágynék, csak erre… Illetve innentől kezdve már csak arra, hogy minél hamarabb hazajussak, és a családommal lehessek. Sokan mondták és írták, hogy adjon erőt az, hogy kijutottam erre az olimpiára, hogy előbb megharcoltunk Iouliával a kvótáért, majd azért, hogy mi is utazhassunk Pekingbe, hiszen ezt nem mondhatja el magáról sok sportoló – jelenleg ez a tény sem vigasztal, bár tudom, hogy a későbbiek során majd ebbe kell kapaszkodnom ahhoz, hogy feldolgozzam a történteket.”

Nagyon fáj ez most, nem találom a szavakat. Nem tudom mi lesz, és azt sem, hogy hogy lesz. Sajnos itt a szavak nem segítenek, nem éreztem még ilyet soha, nem szeretnék erre gondolni, Márkkal azóta se beszéltünk a kialakult helyzetről.- nyilatkozta Chtchetinina Ioulia  Minden sportoló  rögös és nehéz úton jut el az olimpiáig, ez pedig Márkra hatványozottan igaz. Amit ő megélt az életében és tett azért, hogy ide eljusson, az nem egy átlagos sportolói út. Rengeteg  szenvedés, lemondás kísérte őt ezen az úton. Nem szeretném, ha a karrierjét így fejezné be, jó lenne a vb-n együtt elindulni, és megmutatni, hogy mire vagyunk képesek.

Hogy mikor utazhat haza Magyar Márk, nem tudni, a repülőre szállás feltétele két, egymást követő (24 óra elteltével adott) negatív teszt – Chtchetinia Ioulia pénteken elutazott Pekingből Zürichbe.

HUNSKATE media – Kovács Erika, Vardanjan Tigran

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X