moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. december 18.

Magyar különverseny az élen – Grand Prix of Bratislava

Uraltuk a junior női mezőnyt a Grand Prix of Bratislava nemzetközi műkorcsolya- és jégtáncversenyen: Schermann Regina és Láng Júlia szoros különcsatájában előbbi új országos juniorrekorddal győzött. A Pavuk SE korcsolyázói révén a basic novice kategóriában is arany- és ezüstérmet szereztünk. 

Míg felnőtt műkorcsolyázóink a magyar bajnoki címért küzdöttek, a fiatalabbak két arany- és két ezüstérmet nyertek Pozsonyban. A szombati versenynapon a Pavuk SE basic novice korcsolyázói, Bődi Patrik és Nikulasin Lilien arany- és ezüstérmet szereztek, mi több utóbbi élete legjobb pontszámát kapta, és a többi magyar lány is az első tízben zárt.

BŐDI PATRIK

NIKULASIN LILIEN

A legnagyobb sikert a junior női versenyben könyvelhettük el: a dobogó első és második fokára is magyar lány állhatott. A rövidprogram után az ugyancsak a Pavuk SE-t képviselő Láng Júlia vezetett a Sportország SC versenyzője, Schermann Regina előtt, a kűrben viszont fordult a kocka, és Regina új országos juniorrekorddal győzött.

SCHERMANN REGINA

„A rövidprogramban leduplázta a flipet, de a kűrre hihetetlenül összeszedte magát: teljesen tiszta programot futott, kimagasló technikai pontokat kapott. Szépen fejlődik, így versenyről versenyre igyekszünk nehezíteni a programon. A kűrben már a tripla rittberger-szimpla euler-tripla salchow kombináció is be volt tervezve, amit a bemelegítés alatt meg is csinált, és ha egy kicsit több lendülete lett volna, a programban is sikerült volna. Nagy öröm volt látni a dobogón úgy, hogy a tiszteletére a magyar himnuszt játszották” – mondta Regina edzője, Sepa Tünde.

„Szeretjük ezt a versenyt, mindig nagyon jó hangulatban telik – folytatta Rosnik András, Júlia edzője. – Tavaly győztünk itt, és Julcsi ezúttal is vezetett a rövidprogram után, a kűrben viszont esett, míg Regina hibátlanul korcsolyázott, gratuláltunk neki a remek programhoz. Nem tudtunk felhőtlenül örülni az ezüstéremnek, hiszen a helyezésnél sokkal fontosabb neki, hogy kihozza magából a maximumot, ami most nem sikerült. Komoly célokat tűzött ki maga elé, és ahhoz, hogy ezeket elérje, nem fér bele a rontás.” 

SZIGETI BERNADETT ÉS LÁNG JÚLIA

Júlia edzéstársa, Szigeti Bernadett 5. és a Jégcsillag SE korcsolyázója, Rabb Csenge 8. helye révén ötből négy juniorunk a legjobb tízbe került. Ez két advanced novice versenyzőnkről is elmondható – Regina edzéstársa, Szabó Cintia a rövidprogram után a 3. helyen állt, végül épphogy lemaradt a dobogóról.

„Először ugrott kétféle triplát a kűrben, eddig csak a salchowot csinálta, de most már a toeloopot is betettük a programjaiba. Ez sokat kivett belőle fejben, emiatt is esett a kűrben, de büszke vagyok arra, hogy már elsőre ilyen jól vette az akadályt, és így megállta a helyét ebben a mezőnyben” – mondta Sepa Tünde.

 

GRAND PRIX OF BRATISLAVA, POZSONY

Eredmények

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X