moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. február 13.

Láng Júlia a 7. helyről folytathatja – EYOF 2019

Tíz napja a reggeli edzésen elszenvedett sérülés ellenére, drain csővel és négy öltéssel a lábában ezüstérmet nyert az országos bajnokságon, ma pedig már Szarajevóban képviselte a magyar színeket a téli európai ifjúsági olimpiai fesztiválon (EYOF) – Láng Júlia műkorcsolyázónk a 7. helyről várhatja a csütörtöki kűrt.

Mintha csak tegnap lett volna, amikor azon izgultunk, hogy a rövidprogram után vezető, majd a másnap reggeli edzésen sérülést szenvedő Láng Júlia bemutathatja-e kűrjét az országos bajnokságon – sőt, az is átfuthatott az agyunkon: mi lesz így az EYOF-fal? Bár mély volt a seb, szerencsére a sípcsontja nem sérült meg, így a Pavuk SE korcsolyázója, dacára annak, hogy a fél napot kórházban töltötte, vállalta a versenyzést, és ezüstérmes lett az ob-n.

„Örültem, hogy az orvosok azt mondták, indulhatok, nem lesz gond, mert semmiképp nem akartam visszalépni” – mondta akkor Julcsi, akinek szerencsére az EYOF-on való szereplése sem került veszélybe, szombaton elutazhatott a csapattal Szarajevóba. A mai rövidprogram során pedig megbizonyosodhattunk arról, hogy minden a legnagyobb rendben: 15 éves versenyzőnk kiegyensúlyozott, lendületes korcsolyázással megjavította idei legjobb pontszámát, és a 7. helyről várhatja a csütörtöki kűrt.Csupán egyetlen hiba volt a programban: a tripla-tripla kombináció második ugrásából rosszul érkezett, és azt hiányosnak is értékelték. Ismerve Julcsi maximalizmusát, nem meglepő, hogy ezt említette meg elsőként, amikor a futása értékelésére került sor.

„Dühít a hiba, mert azzal otthagytam pár pontot a jégen – ha az nincs, a 4-5. helyen állhatnék. A többi elem viszont jól sikerült, a program lendületes volt, élveztem. Az edzések is jól mentek, a pálya egyébként nem túl modern, de a jég minősége kiváló” – összegzett Julcsi, akivel az előrelépés esélyeit is latolgattuk.

„Arra számítottam, hogy az ukrán és az olasz lány nagyon jól fog futni, az oroszról már nem is beszélve. Az osztrák és a német viszont rontott, így ők nem jöttek be elém, de az osztrák alig maradt el tőlem, úgyhogy résen kell lennem. A grúz, az észt és a svájci versenyző nem sokkal előzött meg, őket szerintem egy jó kűrrel be lehet hozni”.Rosnik András edző összességében elégedett volt tanítványa szereplésével, a sorsolás miatt viszont bosszankodott.

„Szerencsésebb sorsolással, ha a 29 induló között nem 8.-ként, hanem később kell jégre lépnie, a második pontszámban biztos, hogy többet kap. És ha még a kombináció is tökéletes, akkor már rögtön egy-két hellyel előrébb találja magát, és az utolsó csoportban futhatja a kűrt, ami bizony sokat számít” – fejtette ki a szakember, aki Julcsi mostani programját már a junior-világbajnokságra készülve is értékelte.

„Ha a junior-vb-re gondolunk, ahol ezekhez az európai versenyzőkhöz hozzájönnek még a tengerentúliak, a japánok, a koreaiak is, kijelenthető: ott erősebb a mezőny, mint egy felnőtt Eb-n, aki kvalifikálni akar a kűrre, egyet sem hibázhat. Éppen ezért fontos, hogy kijavítsuk a tripla-triplát, és ha ott legjobb tudása szerint futja ezt a programot, az a 14-16. helyre is elég lehet.”


Részletes eredmények

HUNSKATE Média / Bruckner Nóra – Fotó: Szalmás Péter (MOB)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X