moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. január 26.

Bemutatkoztak fiatal műkorcsolyázóink az EYOF-on

Hét magyar fiatal is rajthoz állt a Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (téli EYOF) első, hétfői versenynapján; a legkiválóbban műkorcsolyázóink teljesítettek.

Medgyesi Fruzsina a rövidprogramban mutatta meg magát, és az előkelő tizedik helyen végzett a harmincfős mezőnyben.
„Azzal a céllal léptem jégre, hogy mindhárom ugrásom sikerüljön – nagyon örülök annak, hogy meg tudtam felelni a magammal szemben támasztott elvárásoknak” – fogalmazott a mob.hu-nak.

„Bevallom, volt bennem drukk, de nem nyomasztott, sokkal inkább arra sarkallt, hogy a lehető legjobbat hozzam ki magamból.”
Fruzsina kedd délelőtt edz, majd délután kilátogat a magyar érdekeltségű versenyekre, hogy aztán szerdán ismét érte lehessen szorítani.

„Nagyon bízom benne, hogy a szabadprogramban is ugyanilyen összeszedett leszek. Ha magamhoz képest hasonlóan jól teljesítek, mint hétfőn, már elégedett leszek.”

20150126_2015_TeliEYOF_01

Borovoj Alexander, szintén a rövidprogramban, nyolcadikként mutatta be gyakorlatát, és a 12. helyen végzett. Medgyesihez hasonlóan szerdán a szabadprogramban folytatja.

Dr. Nagy Zsigmond, a Magyar Olimpiai Bizottság nemzetközi igazgatója a körülményekről elmondta:

„Ragyogóan sütött a nap végig a versenyek alatt, míg a hőmérséklet néhány fokkal fagypont alatt maradt, így a hó ideális állapotban volt, nem kásásodott.”

„A magyar fiatalok teljesítményére nem lehet panasz, de közülük is ki kell emelni Medgyesi Fruzsinát, gyönyörű gyakorlatsort mutatott be.”

Tokaji Kulcsár Zsófia is beszámolt a két magyar műkorcsolyázó teljesítményéről:

20150126_2015_TeliEYOF_08

Fruzsi nagyon jól futott ma, remek rövidprogramjával 41,26 pontot gyűjtött rövidben. Ismét megszerezte az EB és Junior VB pontokat is. 23,82 technikai pont, 17,44 második pontban. Fruzsi a 10.helyen áll 30 futóból.

Ma kimaradt a buszunk, ami egy órát visz a szállásról a pályára. Szerencsére a magyar csapatvezető elvitt minket a pályára, hogy nyugodtan odaérjünk.A versenyiroda is megtudta, hogy egy hivatalos busz kimaradt, ezért a második lánycsoport később is indult a busz csúszása miatt.
A zenével is probléma volt többször az edzéseken, de most már a lényeg, hogy a rövidek lementek és minden ok!

Szása egész jól futott, 3lutzot megugrotta szépen, a kombit azt ellépte, pici hiba a dupla axelban is volt, de összességében nem volt rossz!

(MOB/MOKSZ)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X