moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. október 13.

Rekordok napja

Kiköszörülve a tegnapi csorbát Marton Villő és Szemko Danijil Jerevánban is megjavította eddigi legjobb kűrpontszámát. Akárcsak a szintén a világhírű Macska-jaj című film zenéjére korcsolyázó Arina Usakova és Makszim Nyekraszov, akik ezzel a pár hete általuk beállított junior-világrekordot is megdöntötték.      

Megismétlődött a múlt heti forgatókönyv: Marton Villőnek és Szemko Danijilnak egy rontott ritmustánc után kellett bizonyítania, és jó produkcióval ismét sikerült egyéni legjobb pontszámot szereznie. A Macska-jaj zenéjére bemutatott kűrjükben ezúttal már minden elemre pozitív kiviteli értékeket kaptak, és egy helyet előrelépve 13.-ként zártak. Érdekesség, hogy a programjuk utáni lassítás alatt egy magyar szám ment, ahogy más kettősöknél – például az észteknél – is megfigyelhető volt, hogy a szervezők az adott nemzet valamely előadójának dalát játszották be.

„Örményország szép és érdekes ország, az emberek nagyon barátságosak. Élveztük, hogy ekkora a nyüzsgés Jereván belvárosában, remekül éreztük magunkat itt. A kűrpontszámunknak örülünk, és azon vagyunk, hogy a szezon további részében a tangóban se rontsunk” – mondta Villő, aki párjával legközelebb jövő hétvégén, hazai pályán versenyez a Halloween Kupán.

A dobogós helyek tekintetében nem történt változás. A Villőékhez hasonlóan a Macska-jaj zenéjére korcsolyázó Arina Usakova és Makszim Nyekraszov a tangó után a mai kűrben, így összetettben is megjavította egyéni legjobb pontszámát, ami egyben mindhárom szegmensben új junior-világrekordot jelent. A junior-világbajnoki bronzérmes orosz kettős az első, aki összetettben 170 pont fölé került, így könnyedén bebiztosította helyét a hat legjobb pár részvételével zajló decemberi döntőben.

Marija Kazakova és Georgij Revija az Ostravában szerzett ezüstérme után ismét a második helynek örülhetett, ezzel a sporttörténelemben először grúz jégtánckettős is lesz a junior grand prix döntőben. A programjaik ráadásul rengeteget fejlődtek a két héttel ezelőtti verseny óta: a ritmustáncban és a Carmina Buranára futott kűrben is körülbelül 5 ponttal kaptak többet.

A kanadai Ellie Fisher és Simon-Pierre Malette-Paquette szintén sokat javított: a Nyomorultak zenéjére bemutatott kűrjükben kettő kivételével ők is az összes elemükre megkapták a legmagasabb nehézségi szintet, így a bírók majdnem 8 (!) ponttal jobbra értékelték a programjukat, mint múlt héten Ljubljanában. Elképesztően örültek a 90 fölötti pontszámuknak, amivel ugyan a kűrben negyedikek lettek, végeredményben megszerezték a bronzérmet.

A tegnapi bemelegítés során a kanadaiakkal ütköző üzbégek, Julia Kim és Sokruk Szultanov a ritmustáncot még hősiesen lefutották, a mai kűrtől azonban már visszaléptek.

 

JUNIOR GRAND PRIX, JEREVÁN

Jégtánc: 1. Arina Usakova–Makszim Nyekraszov (orosz) 172,81, 2. Marija Kazakova–Georgij Revija (grúz) 164,65, 3. Ellie Fisher–Simon-Pierre Malette-Paquette (kanadai) 152,46 …13. Marton Villő–Szemko Danijil 114,58

(Bruckner Nóra)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X