moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2015. március 27.

Fantasztikus befejezés, és kezdet! A magyar jégtánc duó a 18. helyen végzett a vb-n Sanghajban

Moscheni Carolina és Lukács Ádám a shanghaii ISU Világbajnokságon nagyszerű szerepléssel fejezték be a 2014/15 versenyszezont, s egyúttal rendkívül magabiztosan és sikeresen nyitották meg szenior pályafutásukat.

Az elért helyezés nagy reményekre jogosít, s az a műhely ahol készültek és készülnek a legjobb feltételeket biztosítja számukra. Carry, Ádám és a Barbara Fusar-Poli vezette edzőcsapat rendkívüli munkát végeztek a szezonban, hiszen a magyar kettősnek a juniorok, és a szeniorok mezőnyében is helyt kellet állnia. Becsülettel, odaadással készültek, energiát, időt nem kímélve dolgoztak azon, hogy a szezonban legjobb tudásukat adják a sorozatos megmérettetéseken. A felkészülés nehézségeit legyűrve érték el azokat az eredményeket, melyekre joggal lehetnek, lehetünk büszkék.

Köszönet Mindenkinek, akinek része van ebben a fantasztikus teljesítményben.

Külön öröm, hogy Carry és Ádám egy helyezéssel előrébb tudott kerülni a kűrverseny végén. A programot erőteljesen indították, az első emelésükre felmorajlott a közönség, az elemet a technikai panel (TP) a legmagasabb, 4-es szintűre értékelte, s a bírók (J) még emeltek is ezen az értékén. A twizzlisor következett, szintén négyes szinten … s jött a többi elem sorban, s mindegyikre jó értékelést kaptak mind a technikai, mind a bírói paneltől. Technikai pontértékük (TES) 40,89 lett. Komponens pontszámaik szintén jól alakultak (PCS), 36.98 pontot értek el, a legmagasabb értéket koreográfiájukra kapták. A kűrverseny összpontszáma 77,69.

A versenyen elért összpontszámuk (SD + FD) 131.01, s ezzel a teljesítménnyel még egy helyet előre is tudtak lépni.

Könnyed, élvezetes programokat futottak, a közönség pedig hangos tetszésnyilvánítással bátorította jégtánckettősünket.

A verseny végeredményét itt megtekinthetik.

Li-ning Seat Törley Artificer
X
X