moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. november 19.

Eltökéltek

Míg junior és szenior jégtáncosaink Rigában, majd Moszkvában versenyeztek, a kisebbek a csehországi Olmützben mérették meg magukat. Novice kettőseink sok hasznos tapasztalatot szereztek, Troján Eszter és Gallai Huba ezüstéremmel térhetett haza a Pavel Roman Memorialról.   

A legkisebbek között versenyző Troján Eszter és Gallai Huba a Halloween Kupán szerzett bronzérem után ezüstéremnek örülhetett első külföldi versenyén. Edzőjük, Elek Attila üdvözli, hogy a legfiatalabbak korcsoportja is a Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség (ISU) szabályozása alá került, mert ennek köszönhetően több versenyen hirdetik meg ezt az újragondolt basic novice kategóriát, így Eszterék most először korán el tudták kezdeni a szezont.

„Eszter nagyon szomorú volt amiatt, hogy esett a kűrben, eddig ugyanis ilyesmi nem fordult elő vele, de jó, hogy ezt is megtapasztalta. Azáltal, hogy ezüstérmet szereztek, meghívást kaptak a gálára, ahol felszabadultabban korcsolyázhattak. Bár ott is becsúszott egy esés, azt már sokkal lazábban kezelték, és ezek az élmények mind segítenek majd abban, hogy egyre magabiztosabbak legyenek” – mondta Elek Attila, aki a következő versenyig, a Mikulás Kupáig folyamatosan azon dolgozik tanítványaival, hogy csiszolják, esetleg nehezítsék is a programot.Másik kettősével, az advanced novice korosztályban most debütáló Csikós Petrával és Csikós Patrikkal is hasonló tervei vannak, akik szépen helytálltak első külföldi megmérettetésükön.

„Az advanced novice kategóriában teljesen új, népesebb mezőnnyel, sokkal nagyobb elvárásokkal találták szembe magukat, de tudásukhoz mérten jól végrehajtották a kötelező elemeket. Patrik egy kicsit megbillent a twizzle-sorban, de ahhoz képest, hogy mindössze három éve korcsolyázik, és még nincs nagy versenyrutinja, szépen teljesített, biztos vagyok benne, hogy fel fogja tudni venni a versenyt a többiekkel. Most teszteltük, hogy a jelenlegi tudásszintjükön mit ér a program, és a Mikulás Kupáig mindenképpen szeretnénk kijavítani a hibákat”  – fogalmazott Elek Attila. A Héraklész-utánpótláskeret tagjai, Leveles Réka és Leveles Balázs, akik az intermediate novice kategóriában képviselték a magyar színeket, a váratlan nehézségek ellenére kifejezett sikerként élték meg az olmützi viadalt, hiszen úgy végeztek az 5. helyen, hogy csak három orosz és egy sokkal rutinosabb német kettős előzte meg őket.

„Erre a versenyre két teljesen más kötelező tánccal kellett készülnünk, mint a Halloween Kupára, ráadásul valamiért nem tudták lejátszani a CD-t, amit leadtunk, ezért az előttük korcsolyázó svéd pár zenéjére kellett futniuk. Ennek ellenére végig zenében voltak, ami nagy szó, hiszen hasonló helyzetben még a legnagyobbaknak is megremegne a lábuk” – mondta boldogan edzőjük, Hoffmann Nóra, aki a kűrt látva még nagyobb büszkeséget érzett.„Mindezek után, ugyanazon a napon kellett bemutatniuk a kűrt is, ami nem ment könnyedén, láttam rajtuk, hogy már nagyon fáradtak. A twizzle-sorra nem kapták meg azt a szintet, amit a Halloween Kupán, ugyanakkor azt a páros forgást, amit egy héttel korábban még nem tudtak megcsinálni, most szépen végrehajtották. Megküzdöttek a kűrért, ezért is elismerésre méltó, amit elértek. Ez olyan nagy hatással volt rájuk, hogy elhatározták: minden héten beiktatnak plusz egy hajnali edzést, és még keményebben dolgoznak az álmaikért.”

(Bruckner Nóra)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X