moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. szeptember 5.

Egységben az erő

A Steps On Ice SE összetartás-sorozatot indított a novice jégtáncosok számára, melynek első felvonását augusztus 27. és 29. között rendezte meg. Az eseményen négy egyesület képviseletében a kezdő és az utánpótláskorú sportolók zöme jelen volt.

A Gyakorló Jégcsarnokban megszervezett összetartáson a Best Dance, a Siluette SE, a Steps On Ice SE és az UTE jégtáncosai gyűltek össze, akik két szárazedzésen és három jeges edzésen vehettek részt. Először Hoffmann Nóra irányításával megismerkedtek a csúszás- és a lökéstechnika alapjaival, illetve különböző páros feladatokat végeztek zenére. A második jeges foglalkozáson Berecz Ilona mesteredző az idei szezonra előírt, legalapvetőbb elemeket oktatta, melyeket mindenkinek el kell sajátítania ahhoz, hogy kivitelezhesse a kötelező táncokat és felépíthesse a kűrt. A kettősök végezetül Elek Attila vezetésével tánctartásokat, lépéskombinációkat, twizzle-sorokat és páros forgásokat gyakoroltak.

A szárazedzéseken Hoffmann Nóra különböző bemelegítő és nyújtó gyakorlatokat mutatott be a résztvevőknek, majd a reakcióidő és az improvizációs készségek fejlesztését szolgáló, játékos feladatokat végeztek. A jégtáncosokat edzőik is elkísérték és végig segítették abban, hogy minél pontosabban hajtsák végre ezeket.

„Terveink szerint másfél-két havonta szervezünk majd ilyen alkalmakat az edzők által közösen megtervezett tematika szerint. Ezzel az összetartás-sorozattal azt szeretnénk elérni, hogy a szakemberek megosszák egymással a tudásukat, hogy nyomon követhessük az utánpótláskorú jégtáncosok fejlődését, és közösséget formálhassunk belőlük, ahol a nagyobbak példaképek lehetnek a kisebbeknek” – fogalmazott Elek Attila, a Steps On Ice SE vezetőedzője.

(Bruckner Nóra – Fotó: Fiák Blanka)

Forrás: Elek Kata

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X