moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. december 16.

Nagy Konrád 6. helye az eddigi legjobb magyar eredmény

2013_12_16_Trentel_NagyKonrad
Nagy Konrád ma a 6. helyen végzett a gyorskorcsolya 1500 méteres távján, ami az eddigi legjobb magyar eredmény a téli Universiadén Trentoban.

Egy orosz versenyzővel futott párban, és a külső pályán kezdve 1:49.66-os időt futott.

„Nem rossz ez a hatodik hely, de azért kicsit el vagyok kenődve. Tudom, hogy lehetett volna jobb is.  Kettő olyan versenyző is előttem végzett, akiknek rosszabb a legjobbjuk nálam. A rajtom lassú volt, és egy váltásnál rosszul jött ki, hogy el kellett engedjem az orosz versenyzőt. Érzem, hogy lesz ez még jobb is.” – mondta Nagy Konrád pár perccel a futam után. „Az Universiade után majd a januári EB-re készülök elsősorban, de az olimpia is szemem előtt lebeg.” – mosolyodott el Nagy.

Szöllősi Szabolcs csapattárs hozzátette: „Lassú volt az eleje, nem tudott ellenfele elé kijönni Koni. Emiatt beállt utazni az orosz mögé. A vége rendben volt, a körei is folyamatosan javultak.”
2013_12_16_Trentel_NagyKonrad_2

Magyar szempontból külön érdekesség, hogy 1968-ban Innsbruckban Martos György is hatodik lett, szintén 1500 méteren. Gyorskorcsolyában a téli Universiadék eddigi legjobb magyar eredménye a hatodik hely. Martos György, mint az ISU short track technikai delegáltja Trentoban tartózkodik, és több versenyt is a helyszínen nézett meg.

Ugyanitt ma Orosz Beáta 500 méteren a 24. lett. Betty második futama lett jobb, ideje 43.53.

2013_12_16_Trentel_Orosz_BeataOrosz Beáta: “Az Universiade folyamán az 500 méteres távot élveztem a legjobban. A reggeli időm, 43.97 csupán egy másodperccel maradt el az egyéni legjobbamtól, délutánra pedig még közelebb kerültem hozzá a 43.53-as időmmel. Ha fedett pályán lett volna a verseny, ez a futás akár újabb egyéni csúcsot is jelenthetett volna…… Nagyon erős volt a mezőny, és bízom abban, hogy ha többet tudunk majd jégen edzeni, nem csak megközelíteni fogom az egyéni csúcsaimat, hanem meg is döntöm őket.” A téli Universiadéról Betty hozzátette: “Számomra hatalmas élmény volt, hogy részt vehettem ezen a rangos eseményen, nagyon sokat tanultam belőle, és azon leszek, hogy a legközelebbi versenyeken sokkal eredményesebben szerepeljek.”

Szintén a téli Universiade mai híre, hogy Berecz Anna szuper óriás-műlesiklásban 24. helyen ért célba.

Mai napon jégtáncosaink hazautaztak, hétfőn várható a magyar rövidpályás gyorskorcsolya válogatott érkezése Trentoba.

Deregán Gábor – Trento
Fotó: Kovács György MEFS

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X