moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. október 17.

Inzellre és Calgaryra figyelünk

Az Inzellben edzőtáborozó hat magyar gyorskorcsolyázóból három már az elmúlt hétvégén is versenyzett Németországban, ahol az előttünk álló hétvégén újabb viadalt rendeznek. Nagy Konrád ugyanekkor Calgaryban, a kanadai válogatón lép jégre.

Lassan két hete Inzellben edzőtáborozik négy magyar gyorskorcsolyázó – Nagy Alexandrához, Rigó Nikoletthez, Bejczi Botondhoz és Kun Balázshoz egy héttel később csatlakozott Gyurmánczi Dániel is. Nagy és Bejczi ezt megelőzően Budapesten készült, a másik három versenyző pedig Tatabányán gyakorolt, de leginkább görkorcsolyázott, vagyis valójában Inzellben léptek először jégre nagypályán.

„Ilyenkor mindig furcsa jégre állni, ezért is szeretnék a jövőben ezen változtatni, szeretnénk, ha legalább a rövidpályán folyamatosan gyakorolhatnánk – mondta el Szöllősi Szabolcs edző. – Az elmúlt hétvégén indultunk egy versenyen itt, Inzellben, kivétel ez alól Gyurmánczi Dani, hiszen ő később érkezett. Sajnos Kun Balázs meghúzódott, Rigó Niki pedig három napig küzdött egy megfázásos betegséggel. Bejczi Botond és Nagy Alexandra viszont jól szerepelt a versenyen, hiszen Alexandra ötszázon egy tizedre megközelítette egyéni rekordját, ezer méteren pedig egyéni csúcsot is futott. Botond is jól ment ezerötszázon és ötezer méteren, ő márciusban Salt Lake Cityben futotta az egyéni rekordjait, ott pedig köztudottan gyors a pálya, ennek ellenére Boti alig maradt el ezektől a csúcsoktól.”

Szintén kiválóan szerepelt Inzellben az egész évben ott készülő Fabian Dieterle is, aki 1500 és 5000 méteren is egyéni rekordot futott.
Gyorskorcsolyázóinkra hétvégén ugyancsak Inzellben újabb verseny vár. Az még kérdéses, hogy Kun Balázs indul-e a viadalon, szereplése a húzódásos sérülésének függvénye. „Egyértelműen azt várom, hogy hétvégén Botond és Alexandra jobban fusson, mint az első versenyen” – jelentette ki Szöllősi Szabolcs.

Az inzelli verseny mellett hétvégén Calgaryra is figyelünk: a kanadai válogatón 500, 1000 és 1500 méteren jégre lép pjongcsangi olimpikonunk, Nagy Konrád is.

(Kovács Erika)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X