GY.I.K.

Általános kérdések

Az ISU (Nemzetközi Korcsolyázó Szövetség) által támogatott ISU Műkorcsolya és Jégtánc Junior Világbajnokság egy évente megrendezett esemény, amelyen a világ legjobb junior műkorcsolyázói versenyeznek a junior világbajnoki címért. Több mint 150 sportoló, várhatóan több mint 40 országból, négy kategóriában indul: férfiak, nők, páros és jégtánc. A világbajnoki cím a junior műkorcsolyázás csúcsát jelenti.

Az ISU Műkorcsolya és Jégátnc Junior Világbajnokság 2025 összes versenyszáma a debreceni Főnix Arénában, a Kassai út 28., 4028 cím alatt lesz megtartva. A hivatalos edzéseket a Debreceni Jégcsarnokban, a Derék u. 33., 4031 cím alatt tartják.

A „Future Meets Here” szlogen azt hangsúlyozza, hogy az ISU Műkorcsolya és Jégtánc Junior Világbajnokság 2025 az a helyszín, ahol a jövő világbajnokai versenyeznek. Ez az esemény, amelyet Debrecenben, Magyarországon rendeznek, összegyűjti a világ legjobb junior korcsolyázóit, lehetőséget biztosítva arra, hogy bepillantást nyerhessünk a sportág jövőbeli csillagaiba. A verseny fordulópont a fiatal sportolók számára, akik arra törekszenek, hogy nyomot hagyjanak a nemzetközi színtéren.

A program változhat a résztvevő országok nevezései és a kvalifikációs pontszámok alapján. Javasoljuk, hogy rendszeresen ellenőrizze a weboldalunk Versenyprogram menüpontját a legfrissebb információkért. A végleges program az eseményhez közeledve lesz elérhető.

Parkolási információk

A Főnix Aréna parkolóját kizárólag a szervezőbizottság és a résztvevők számára tartják fenn a verseny ideje alatt. Sajnos ez azt jelenti, hogy a nézők és résztvevők számára nem lesz elérhető parkolóhely közvetlenül az arénánál.

Sajnos nem kínálunk előzetes parkolóhely-foglalási lehetőséget. Minden parkolóhely az érkezési sorrend alapján elérhető, ezért kérjük, ennek megfelelően tervezzenek.

Készülj fel a hőmérsékletre!

A Főnix Aréna hőmérséklete hideg lesz az optimális jégminőség fenntartása érdekében a verseny ideje alatt. A nézőknek hideg környezetre kell számítaniuk, és ennek megfelelően kell készülniük.

Javasoljuk, hogy meleg réteges öltözetet viseljenek, és hozzanak magukkal további melegítő eszközöket, például takarót, sálat, kesztyűt és sapkát, hogy kényelmesen érezzék magukat az esemény alatt. A bélelt ruházat és téli kabátok szintén ajánlottak.

Igen, hozhatnak takarókat, sálakat és más melegítő eszközöket az arénába. Ezek segítenek majd kényelmesebbé tenni a versenyt, különösen a hosszabb szekciók alatt.

Ha túl hidegnek érzi a környezetet, vegyen szüneteket, sétáljon körbe, vagy keressen fel melegebb helyeket a helyszínen, ha rendelkezésre állnak. Ha segítségre van szüksége, ne habozzon kapcsolatba lépni az esemény személyzetével, akik eligazítják egy melegebb helyre, vagy további segítséget nyújtanak.