moksz Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. február 4.

Szocsi 2014: Házi bajnokság a versenyláz jegyében

A korcsolya válogatott immár elhelyezkedett Szocsiban, és túl vannak az első edzéseken. Sőt, van aki már holnap versenyzik – igaz még nem olimpiai pontokért.

Helyzetjelentés Szocsiból, kedd este:

„Köszönjük, jól vagyunk. Ma a rövidpályás gyorskorcsolyázóknak két húzósabb edzése volt, így holnapra pihenőnapot iktatunk be. Kónya Zsófi is egyre jobban van, ő kiutazáskor betegséggel küszködött, így bízunk benne, hogy a versenyekre rendbe jön teljesen. A csapat már várja a pénteki megnyitót, ahol Heidum Bernadett viszi majd a magyar zászlót.” – kezdte Telegdi Attila, szövetségi kapitány.

„Valószínűleg a pihenőnapon is a faluban maradunk. Pár vezető volt kint a városban, de a csapat gondolatait most nem igazán a városnézés köti le. Amúgy teljes nyugalom vesz itt körül minket.” – tette hozzá a szakvezető.

„Nagy Konrád, az olimpiai csapat egyetlen hosszúpályás gyorskorcsolyázója, is teljes erőbedobással készül, de a short track csapattól eltérő edzés beosztással. Konrád például holnap délután 3 órakor részt vesz egy házi bajnokságon, hogy megjöjjön a versenyláza. Hamarosan megérkezik Bánhidi Ákos is Szocsiba, és Koni végső felkészítését már ő fogja irányítani.” – zárta kedd esti szavait Telegdi Attila.
2015_11_15_Nagy_Konrad_ujabb_csucs
„Valóban lesz egy mini bajnokság holnap azoknak a versenyzőknek, akik már itt vannak Szocsiban és ki szeretnék próbálni magukat. Mi úgy döntöttünk, hogy elindulok az 1000 méteres távon. Erős mezőny lesz. Az időeredmények alapján sorsoltak, ezen a távon indul például egy olimpiai bajnok is. Napi két edzéssel készülök, egy jeges és egy száraz van mindennap. Holnap reggel edzek még egyet 7 órakor és utána jön ez a kis verseny.” – folytatta a gondolatot Nagy Konrád, többszörös országos csúcstartó versenyző.

„Hogy milyen a jég? Hallom, hogy mások elégedetlenek vele, de én egyáltalán nem értem miért. Szerintem jó, nekem tetszik. Mi csak a fő pályán gyakorolunk, az Adler Arenában. 15-én lesz a versenyem, addig van pár nap még hátra. Nem is érzem igazán a versenylázat. Előző nap, 14-én, külön jeget kap az utolsó edzésre a 40 induló. Ez jó, mert ma már, hogy a csapatok nagy része itt volt, így igen sokan voltunk egyszerre. Pedig az olaszok, például, még itt sincsenek, csak holnap érkeznek meg.” – fejezte be gondolatát Konrád, úgy este 10 óra magasságában, Szocsi idő szerint.

Li-ning Seat Törley Artificer
X