moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. július 25.

Társ, nem ellenség

Június eleje óta a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottal készül John-Henry Krueger, és az olimpiai ezüstérmes short trackes is utazik az olaszországi edzőtáborba.

 

 

Egyre jobban beilleszkedik, és ami legalább ennyire fontos, egyre inkább felveszi a ritmust John-Henry Krueger.

A 23 éves amerikai rövidpályás gyorskorcsolyázó a phjongcshangi olimpián 1000 méteren ezüstérmet szerzett, aztán a szezon végén súlyos döntést hozott – bejelentette hazája szövetségének, hogy a jövőben magyar színekben folytatja pályafutását.

„Amerikában nem a gyorskorcsolya van a középpontban, nincs is olyan sok gyorskorcsolyázó. A jégkorong, az amerikai foci, a kosárlabda, a baseball sokkal népszerűbb sportág. Ránk kevesebb figyelem vetül, ennek megfelelően a támogatás is sokkal kisebb. Persze, fontos, hogy minél jobb eredményeket érjünk el a világversenyeken, de odakint nagyon nehéz megélni a sportból – magyarázta döntését John-Henry. – A testvérem, Cole már hosszabb ideje Magyarországon készült, tőle tudtam meg, hogy itt más a helyzet, és az is nagyon vonzó volt számomra, hogy a magyar short track évről évre látványosan fejlődik.”

John-Henry Krueger tehát csatlakozott testvéréhez, és június eleje óta immár Magyarországon él, együtt készül legjobbjainkkal, és természetesen ő is utazik pénteken az olaszországi edzőtáborba.

Érkezése szerencsére semmiféle feszültséget nem keltett a csapatban, Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere tömören össze is foglalta, miért történt így: „John-Henry mindent megtesz azért, hogy elfogadják a társak, szorgalmasan dolgozik, tudja mindenki, hogy nem egy ellenség érkezett a csapathoz, hanem egy társ.”

Bizony, mégpedig egy olyan társ, aki a jövőben nagyon is segítségére lehet a válogatottnak – John-Henry ugyan az országváltás miatt a következő szezonban nem versenyezhet, ám utána a szakvezetők variációs lehetőségei szélesednek, és persze ne feledjük azt sem, hogy a fiatalabbik Krueger tagja volt annak az amerikai váltónak, amely tavaly ősszel világcsúcsot futott, vagyis John-Henry valóban erősítést jelenthet a jövőben.

„Ismerkedem Budapesttel, nagyon tetszik a város – mesélte John-Henry. – Közben pedig minél hamarabb szeretnék beilleszkedni a többiek közé, és szeretnék úgy dolgozni a következő években, hogy a pekingi olimpián újra átélhessem mindazt, ami Phjongcshangban megadatott: szeretnék újra ott állni a dobogón.”

(Kovács Erika – Fotók: Fiák Blanka)

Li-ning Seat Törley Artificer
X