moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. október 12.

Nem hátratett kézzel

Kilenc férfi és öt női versenyző képviseli a magyar színeket szombaton és vasárnap a rövidpályás gyorskorcsolyázók nemzetközi versenyén, az Invitation Cupon Heerenveenben.

A sérüléséből már kilábaló Burján Csabával, és az autóvezetői vizsgát sikerrel teljesítő Liu Shaoanggal a soraiban vidám, ám nagyon is komoly szárazföldi és jeges edzéssel hangolt a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott a szombaton és vasárnapra Heerenveenben megrendezendő Invitation Cupra, amelyen kilenc férfi és öt női versenyző képviseli a magyar színeket.

A lábán aprócska kötés emlékezteti Burján Csabát a múlt heti esésére – no meg az az öt öltés, amellyel összevarrták a sebét, és amelyet csak kedden távolítanak el az orvosok.

„Nagy sebességgel csúsztam ki az edzésen, és egyik korimmal vágtam el a másik lábamat. Az nem fájt, a tetanuszoltás viszont nagyon, vagy három napig éreztem a helyét… –mondta el az olimpiai bajnok, aki a sérülése miatt az elmúlt hétvégén az országos bajnokságon sem lépett jégre. – Persze, jó lett volna ott lenni az ob-n, de olyan nagyon nem bántam, hogy pihenőre ítéltek, mert fáradt voltam. Az alapozás sohasem könnyű időszak, nehéz edzéseink vannak, nem jött rosszul a pihenés.”

Az ob-n egyébként leginkább óvatosságból nem indult Burján, az orvosok jobbnak látták, ha kihagyja a versenyt, a heerenveeni nemzetközi viadalon viszont már indul Csaba – ezúttal nem feltétlenül a helyezések számítanak majd, sokkal fontosabb, hogy a szakmai stáb és a versenyzők is lássák, hol is tart egy-egy short trackes a felkészülésben.

„Ezen a versenyen azért lesznek jó korisok, vagyis nem hátratett kézzel tesszük majd meg például az ezerötszáz minden métert, ugyanakkor itt lehet próbálgatni sok mindent, az ember saját magát is tesztelheti– jegyezte meg Burján. – Hogy milyen összeállításban lépünk jégre a váltóverseny során, még nem tudjuk, de azt hiszem, ezúttal a vegyes váltóra figyel majd mindenki, hiszen élesben ezen a viadalon debütál az új szám. Én magam is kíváncsi vagyok rá, de arra is, hogyan fogunk teljesíteni Heerenveenben.”

A versenyzők annak ellenére teljesítették jókedvűen az edzéseket pénteken, hogy az éjszakai pihenőjüket két alkalommal is tűzriadó szakította félbe: Liu Shaolin a második után le is ment a hotel recepciójára megérdeklődni, várható-e újabb riasztás…

 

Az Invitation Cup elnevezésű nemzetközi versenyen induló magyar csapat:
Férfiak:
Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Varnyú Alex, Cole Krueger, Tiborcz Dániel, Révész Gergő, Bontovics Balázs, Szász Attila
Nők: Jászapáti Petra, Bácskai Sára Luca, Knoch Marta, Sziliczei-Német Rebeka, Somogyi Barbara

(Kovács Erika)

Li-ning Seat Törley Artificer
X