moksz Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. január 30.

Örömteli nap, Tóth Ivett 11. helyen végzett az Eb-n

Hosszú évek kihagyása után, ismét van egyéni műkorcsolyázónk az európai élmezőnyben! A 10 legjobb közelében,  ígéretes jövővel. Tóth Ivett nagyszerűen kezelve a nem megszokott versenyhelyzetet, élete második Európa-bajnokságán a 11. helyen végzett! Büszkék vagyunk Rá.

Láthatóan a kelleténél kicsit több izgalommal kezdődött a bemelegítés, előbb szárazon, aztán a jégen is. Ivett a jeges, 6 perces bemelegítésre már megnyugodott. Ez látszott is a magabiztosan kivitelezett ugrásain. A versenyző egyik legnehezebb pillanata, amikor várakozik a futásra, pláne ha ekkor nem teheti azt és nem mozoghat oda, ahova Ő szeretne. Ezt szokni kell még.

Másodiknak került sorra. Az első perc hozott némi izgalmat, hisz nem minden ugrás sikerült pontosan úgy, ahogyan tervezte. Nagyjából a második perctől ez megfordult, még az eddig soha programban nem sikerült, tripla Rittbergert is gyönyörűen hozta. Négy tripla, két dupla Axel és más értékes ugrások  tarkították a programot.

Fantasztikus volt! Most már számolnak vele és ez sok erőt adhat neki a jövőre.

Ivett a kűr befejeztével a következőket mondta a vegyes zónában:

paros
Délelőtt a Pearce Anna Marie, Magyar Márk duó a párosok rövidprogramjában elsőként mutathatta be gyakorlatát. Rögtön az elején hibáztak, de utána szépen felépítették programjukat. A 16 fős mezőnyben a 16. helyről várják a szombati folytatást.

A nap magyar teljesítményeit Engi Klára a pontozásos szakági igazgató értékelte:

A női döntőben végül hármas orosz siker született. A bajnoki címet a rövidprogramot és a kűrt is megynerő Medvedeva Evgenia szerezte meg.

Az eredményeket itt on-line nyomon követhetik

(fotók: Róth Tamás)

Li-ning Seat Törley Artificer
X