moksz Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2017. december 17.

Medgyesi Fruzsina a női bajnok

Befejeződött Kassán a Négy nemzet műkorcsolya-bajnoksága, ahol a nemzetközi mezőnyben Medgyesi Fruzsina 2., Tóth Ivett 3. helyen végzett,

Előbbi a második, utóbbi a negyedik pozíciót foglalta el a pénteki rövidprogramot követően, a szombati kűrben pedig Tóth a második, Medgyesi a harmadik legjobb pontszámot kapta.
Az még nem dőlt el, melyik magyar műkorcsolyázó indulhat februárban a phjongcshangi téli olimpián, erről a januári, moszkvai Eb alapján születik döntés. Amennyiben a kvótát megszerző Tóth Ivett jól teljesít, akkor ő indulhat, ha viszont nagyon szoros lesz a verseny közte és Medgyesi Fruzsina között, akkor a kontinensviadal után lesz még egy válogatóversenyük. Jakab Dária a 12. helyen fejezte be a versenyt.
A férfiaknál a viadal honlapjának eredményközlése szerint Maszljanko Alexander 7., Borovoj Alexander a 12., Böröcz Máté pedig a 13. helyen zárt, miután a kűrben a 7., 13. és 15. pontszámot szerezték meg.
A jégtáncosok szombati versenyét a második helyen várta a Janovszkaja Anna, Lukács Ádám magyar kettős, és mivel a kűrre is a második legjobb pontszámot kapta a duó, így megtartotta pozícióját.

A junior jégtáncosok mezőnyében a kűrben semmi nem változott mind az duó megtartotta a rövidprogramban elfoglalt helyét, vagyis a Marton Villő, Semko Danyil duó lett a négy nemzet bajnoka, a Jakucs Hanna, Galli Alessio a negyedik, Bubcsó Lorena és Söregi-Niksz Alfréd az ötödik helyen fejezte be a versenyt.

A részletes eredmények itt megtekinthetők.

Li-ning Seat Törley Artificer
X