moksz Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. január 30.

Két helyet előrébb lépett a magyar műkorcsolya páros

Alig pár hónappal az együtt korcsolyázás után a Pearce Anna Marie, Magyar Márk páros a szabadkorcsolyázásban két helyet előrébb lépve a 14. helyen végzett a pozsonyi Európa-bajnokságon. Szabadkorcsolyázásuk jobban sikerült, mint egy nappal korábban a rövidprogram. Itt kevesebb hibát vétettek.

Engi Klára:

“Anna és Márk egy nagyon korai, rövid, jeges átmozgató edzéssel kezdtek.
Az első csoportban utolsónak sorsoltak ezúttal, ami nagyon megnyugtató volt számukra.
Ennek ellenére nagyon izgultak, főleg Anna, hisz Ő még semmilyen ISU bajnokságon nem vett részt. Szerencsére sikerült Őket megnyugtatni és azt az állapotot pozitív irányba terelni.
Meglepően jól mozogtak és élvezték, amit csináltak. Biztonságos programot futottak.
Úgy éreztük, ebben a csoportban, ezzel a futással előrébb kerülhetnek. Igazunk lett, hisz két pozíciót javítottak. Anna és Márk a 14. helyen végeztek!
Nagyon örülünk ennek az eredménynek. Bár a Vb pontokat nem sikerült itt megszerezni, de erre számítottunk is. Megpróbálják ezt egy februári versenyen pótolni, ahol erre azért nagyobb esély lesz.
Rengeteg munka vár rájuk, sokat kell még tanulniuk, fejlődni, de a céljaik messze nem elérhetetlenek.”

Anna Marie a kűr után örömmel mondta, hogy ilyen nagy közönség előtt még soha nem korcsolyáztak, rendkívül feldobta őt a környezet. Természetesen az eredménnyel is meg van elégedve. A jövőbe tekintve, természetesen tovább dolgoznak, hogy minél eredményesebbek legyenek.

Magyar Márk is jónak értékelte teljesítményüket, de majd videón visszanézik a kürjüket, mert ő úgy érzi, hogy a pontozók néhány elemükre kevesebb pontot adtak, mint amit megérdemeltek volna. Sajnos 4 ponttal maradtak el a vb indulási értéktől.

Edzőnőjük Stefania Berton, aki korábban már Ondrej Hotarekkel állt Eb dobogó harmadik fokán értékesnek tartotta az Eb-t. Óriási tapasztalatokat szerzett. A magyar duóval még az út kezdetén járnak, de jövőre visszatérnek, addig is fejlődnek tovább.

A kűrjük a Facebookon látható:

Li-ning Seat Törley Artificer
X