moksz Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2016. február 21.

Jászapáti Petra ezüst-, Medgyesi Fruzsina bronzérmes Lillehammerben

A korcsolyasportot képviselő fiatal magyar sportolók a II. Téli Ifjúsági Olimpiam utolsó előtti versenynapján két érmet is szereztek a vegyes csapatok küzdelmeiben.
Jászapáti Petra a rövidpályás gyorskorcsolya váltó számában ezüst-, Medgyesi Fruzsina a műkorcsolya csapatversenyben szerzett bronzérmet.

A rövidpályások váltóversenyén mindhárom magyar sportoló rajthoz állt. Liu Shaoang csapata az elődöntőben hibázott és kizárásra került.
Jászapáti Petra csapata a második helyen jutott az A, Sziklási András gárdája pedig harmadik hellyel a B döntőben folytathatta.
A B döntőben a SHIN April (USA), ZANG Yize (CHN), SITNIKOV Pavel (RUS), SZIKLASI Andras (HUN) összeállítású TEAM 1 (A) összeállítású csapat a harmadik helyen végzett. A JÁSZAPÁTI Petra (HUN), MOORE Julia (AUS), de BOER Tjerk (NED), SHIGEHIRO Kiichi (JPN) TEAM3 (C) gárda az A döntőben minimális különbséggel szorultm a második pozícióba. Ezzel Jászapáti Petra a második ezüstérmét gyűjtötte be.

IMG_7285
A nap befejező fináléjában Medgyesi Fruzsina a Team Discovery csapatával (VASILJEVS Deniss (LAT), MEDGYESI Fruzsina (HUN), GAO Yumeng / LI Bowen (CHN), LAJOIE Marjorie / LAGHA Zachary (CAN)) a férfiak versenyét megnyerő lett műkorcsolyázó vezérletével a dobogó harmadik fokára állhatott fel.

dicsoseg

A magyar csapat ezzel befejezte lillehammeri szereplését. A korcsolyasport képviselői 2 ezüst-, 2 bronzérmet, továbbá 1 negyedik, ötödik és hatodik helyet szereztek a játékokon.

(Fotók: MOB/Szalmás Péter és MOKSZ)

Li-ning Seat Törley Artificer
X