moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. november 16.

Rangos meghívás

Nyolc év után újra van magyar résztvevője a műkorcsolyázók és jégtáncosok grand prix sorozatának – Janovszkaja Anna és Lukács Ádám ma bemutatkozott Moszkvában. Bár tangójuk nem a terveik szerint sikerült, örülnek, hogy meghívást kaptak erre a rangos megmérettetésre.    

Janovszkaja Anna és Lukács Ádám révén Hoffmann Nóra és Zavozin Makszim, illetve Turóczi Dóra és Major Balázs 2010-es szereplése után újra drukkolhatunk magyar versenyzőnek a grand prix sorozatban, amelynek állomásaira a világranglista alapján kapnak meghívást a műkorcsolyázók és a jégtáncosok.

A múlt héten Rigában versenyző jégtánckettősünk akkor úgy nyilatkozott, a Volvo Open Cup jó bemelegítés volt a grand prix előtt, amelyre gőzerővel készülnek. Amellett, hogy a moszkvai viadal az olimpia, a világbajnokság és az Európa-bajnokság utáni legrangosabb versenysorozat része, így remek lehetőség arra, hogy a világ legjobbjaival mérjék össze tudásukat, amiatt is izgalmas számukra, hogy részben hazai közönség előtt szerepelhetnek, hiszen Anna orosz származású, és Moszkvában edzenek.

Az izgalom is közrejátszhatott abban, hogy a mai programjuk nem a terveik szerint alakult: Ádám rontott a twizzle-sorban, illetve a kötelező táncban is volt hiba, Anna twizzle-sorát viszont magasabb szintűre értékelték, mint Rigában, ahogy az emelésükre is szép pontokat kaptak. A világ jelenleg legeredményesebb, montreali iskolájában készülő japán kettőst és egy újonc orosz párt megelőzve a 7. helyről várhatják a holnapi kűrt.

A mezőnyt edzéstársaik, az orosz Alekszandra Sztyepanova és Ivan Bukin vezetik, akik szintén nem futottak tökéletes programot, de a verseny legnagyobb esélyeseiként így is bő ötpontos előnyre tettek szert. A második helyen a junior világbajnoki ezüst- és bronzérmes Christina Carreira és Anthony Ponomarenko, a harmadik helyen pedig a spanyol színekben versenyző Sara Hurtado és Kirill Khaliavin áll.

 

ISU GRAND PRIX – ROSTELECOM CUP, MOSZKVA

Jégtánc – ritmustánc utáni állás: 1. Alekszandra Sztyepanova–Ivan Bukin (orosz) 74,49, 2. Christina Carreira–Anthony Ponomarenko (amerikai) 69,01, 3. Sara Hurtado–Kirill Khaliavin (spanyol) 66,40, …7. Janovszkaja Anna–Lukács Ádám 54,83

(Bruckner Nóra – Fotó: veritphoto)

Li-ning Seat Törley Artificer
X