moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. október 17.

Budapest Trophy – harmadik nap

 

Október 16-án folytatódott a Budapest Trophy hazai versenye, amelynek a Vasas Jégcentrum ad otthont. A szombati napon még nagyobb érdeklődés övezte a programot, hiszen a műkorcsolya legnagyobb fiatal tehetségei káprázatos előadással nyűgözték le a közönséget.

Huszonnégy ifjú női műkorcsolyázó jégre lépésével kezdődött el a Budapest Trophy versenyének harmadik napja. A junior korosztály rövid programja 13:30-tól számított a nézősereg és a streaming-közvetítés követőinek figyelmére. A kategóriát szombaton a cseh Barbora Vrankova dominálta, de két magyar lány is szorosan a nyomában van. Papp Vivien (HKA) a második helyen (54.07 pont) fejezte be a napot, míg Krizsanovszki Lili (SKSE) 50.48 ponttal a negyedik helyezésig jutott. Magyar juniorok sokasága mutatta be rövidprogramját a Vasas Jégcentrum jegén: Szabó Cintiára (JKOR), Zsembery Katinkára (SKSE), Zsirnov Dáriára (PSE), Talabér Zitára (MAC) és Lőrincz Hannára (MAC) is egyaránt büszkék lehetünk.

Barbora Vrankova

Papp Vivien (HKA)

A szenior rövid program húsz női sportolója hatalmas érdeklődésre tartott számot A dicsőséges orosz műkorcsolya történetének új fejezetét író Anna Shcherbakova vezeti a mezőnyt, gyönyörű bemutatója 74.76 pontot ért. Mögötte élete legnagyobb rövidprogram pontszámát elérő Maia Khromykh (72.82 pont) a második és Sofia Samodurova (67.15 pont) a harmadik helyről várják a vasárnapi folytatást. A magyar Schermann Regina (JKOR és 52,98 pont) a nyolcadik, Láng Júlia (PSE és 50,11 pont) pedig a tizedik helyen áll, mögötte nem sokkal Szigeti Bernadett (PSE és 48,64 pont) a tizenkettedik helyen fejezte be a napot, és készül gőzerővel a vasárnapi kűr programra.

Anna Shcherbakova

Regina Schermann (JKOR)

Júlia Láng (PSE)

Bernadett Szigeti (PSE)

„Nagyon örülünk, hogy a vírushelyzet nehéz időszaka után itt lehetünk a Budapest Trophy versenyén, és a versenyzőink végre hazai közönség előtt szerepelhetnek. Ez hatalmas motivációt jelent számukra és emellett nagy megtiszteltetés, hogy a világbajnok orosz versenyzők is képviselték magukat. A magyar utánpótlás-csapatunknak különösen nagy élmény volt őket látni, sokan kilátogattak és szurkolhattak a kedvenceiknek” – mondta Gór-Sebestyén Júlia négyszeres olimpikon és egykori Európa-bajnok műkorcsolyázó, aki jelenleg edzőként segíti a leendő bajnokok fejlődését. Kiemelte továbbá, hogy Berei Mózes József, vagyis „Pepe” pénteki ezüstérme szintén óriási eredmény volt, amire mindenki büszke lehet.

A hölgyeket a párosok rövid programja váltotta. Négy junior és nyolc szenior páros programját láthattuk. Előbbiben az orosz Anastasia Kostyuk – Dmitrii Chigirev szerepelt a legsikeresebben, a „nagyok” között pedig szintén egy orosz pár, Karina Akopova – Nikita Rakhmanin zárt az élen. Különleges alkalom volt ez a magyarok számára, hiszen a nagyszerű Ioulia Chtchetinina és Magyar Márk (HKA) páros mellett vadonatúj hazai duót köszönthettek a nézők. Ez volt ugyanis Mariia Pavlova és Nagy Balázs (SKSE) első versenye magyar színekben, és meg is hálálták ezt egy várakozáson felüli teljesítménnyel. Előbbi páros – kevéssel elmaradva a legmagasabb rövidprogram eredményüktől – a harmadik, míg  utóbbi páros a hatodik helyről várhatja a vasárnapi folytatást.

Karina Akopova – Nikita Rakhmanin

Ioulia Chtchetinina – Márk Magyar (HKA)

Mariia Pavlova – Balázs Nagy (SKSE)

Anastasia Kostyuk – Dmitrii Chigirev

A Budapest Trophy utolsó felvonása előtt állunk: vasárnap folytatódik mindkét korosztály női műkorcsolyázóival és párosozóival a megmérettetés. Kezdés 10:30-tól a Vasas Jégcentrumban.

A verseny eddigi eredményei itt találhatók.

Az esemény online is követhető itt

A közvetítést a szombati napon egyidejűleg több mint 52 ezren (!) tekintették meg, amely újabb rekordot jelent a HUNSKATE szervezésében lebonyolított versenyek történetében.

HUNSKATE media

Fotók: Derencsényi István

Li-ning Seat
X