moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2022. március 22.

SAYES (Safeguarding for Young European Skaters) gyermekvédelmi projekt

Több nemzetközi szervezet együttműködéseként elindul a SAYES (Safeguarding for Young European Skaters) gyermekvédelmi projekt. A francia szövetség (French Federation of Ice Sports) és az ISU kezdeményezésére az Erasmus+ keretein belül kerül megvalósításra számos nemzetközi szervezet, köztük a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség bevonásával.

A kooperáció elindításaként március 22-én kedden a francia Montpellier városában rendezik meg a sportban jelenlevő szexuális bántalmazás elleni fellépésre irányuló konferenciát (Fighting sexual violence in sport: a European ambition, the example of ice sports), melyen a francia szövetség és szervezetek, a holland szövetség, és az ISU képviselői mellett Szövetségünk is részt vesz. A konferencia és a projekt céljai közé tartozik, hogy felhívják a figyelmet a bántalmazás jelenségére, valamint utat mutassanak arra vonatkozóan, hogy hogyan lehet megelőzni, illetve kezelni a sportban jelentkező bántalmazást.

Minden kedves érdeklődőt várunk a konferenciára, amely előzetes regisztráció fényében ingyenesen megtekinthető. A regisztráció a következő linken érhető el (a S’inscrire gombra kattintva lehetséges):

www.shorturl.at/qrMX7

Tervezett program:

17:00 megnyitó, bevezetés

18:00 kerekasztalbeszélgetés

18:45 kérdések

A projekttel kapcsolatban bővebb információért a fanni.grajzel@hunskate.hu e-mail címen érdeklődhetnek.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X