moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. október 23.

Pekingi világkupa, III. nap 

Short track válogatottunk tagjai ma már érmekért szálltak harcba Pekingben. A női és férfi 500, illetve 1500 méteres távokon kívül a fiúk 5000-es váltójában az elődöntőben voltunk érdekeltek. 

 

Az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat első állomásán, a kínai fővárosban a mai versenynap az 500 és az 1500 méter helyosztóival kezdődött. Utóbbi távon a hölgyeknél Sziliczei-Német Rebeka (FTC) a harmadik futamban a 2. helyen ért célba. A női 1500 második elődöntőjében Jászapáti Petra (SZKE) volt érdekelt, ám a legjobb formában lévő női short trackesünk végül csak a 7. lett, és nem került a következő fordulóba. Petra és Kónya Zsófia (SZKE) számára hihetetlen és nem várt izgalmakat hozott az 500 méter második negyeddöntője, hiszen hatszori újrarajtoltatás, és az egyik kanadai sportoló kizárása után engedték csak el a mezőnyt. Petra végül a 3. helyezésével – 00:43:681-es idővel – épphogy lecsúszott az elődöntőről, míg Zsófia közvetlenül utána, negyedikként ért célba. 

A fiúk 1500 méterén sajnos kizárások borzolták sportolóink kedélyeit; előbb Krueger John-Henry-t (FTC) diszkvalifikálták az első elődöntőben, ahonnan Liu Shaolin Sándor (FTC) a 2. helyen jutott a fináléba, ahol viszont kizárásos büntetéssel sújtották. Öccse, Liu Shaoang (FTC) a saját elődöntőjében futamgyőztesként – 02:14:339-es idővel – csúszott be a döntőbe, ám ott sajnos csak a 6. pozícióban zárt. A mai versenynap második fele viszont remek eredményeket hozott fiaink számára, hiszen 500 m-en kettős magyar győzelem született! Liu Shaolin Sándor az aranyérmet söpörte be 00:40:711-es idővel, Krueger-John Henry pedig az ezüstöt szerezte meg. Fontos kiemelni, hogy ezen a távon Sanyi nem talált legyőzőre Pekingben, hiszen 500-on az összes futamát megnyerte. Az már csak hab volt a tortán, hogy a nap zárásaként az összetételét tekintve kissé megváltoztatott 5000-es férfi váltónk a második elődöntőben – a kanadaiak és az olaszok hibázásának is köszönhetően – a 2. helyen jutott a vasárnapi ötcsapatos döntőbe. (Három legjobb férfi versenyzőnk mellett ezúttal Jászapáti Péter (SZKE) helyett Tiborcz Dániel (MTK) volt a váltó tagja.) 

A pekingi versenyhétvége holnapi zárónapja is sok izgalmat tartogat a magyar válogatottért szurkolók számára. Nyitásként Jászapáti Petra az 1000 m-es negyeddöntőben bizonyíthat, és előzetes formája alapján remélhetőleg a döntőig jut. A 2000-es mixváltóban pedig Bácskai Sára Lucával (MTK), valamint a Liu fivérekkel kiegészülve döntő- és éremesélyesként léphet jégre. A fiúk 1000 m-es távján ugyancsak a két Liu-ért, illetve Krueger John-Henry-ért szoríthatunk, hogy végezzenek minél előrébb, ezzel a lehető legtöbb olimpiai kvalifikációs pontot gyűjtsék be. A világkupa-sorozat első állomása a férfi 5000-es váltó fináléjával zárul, és ott is szurkolhatunk a magyar sportolókért, hiszen a 2018-as pjongcsangi téli olimpián győztes váltónk ugyebár döntőzik a Capital Indoor Stadionban. 

A holnapi versenyeket ezúttal is online stream-en keresztül – magyar idő szerint 04:00-től – szurkolhatjuk végig ezen a linken: https://www.youtube.com/watch?v=hWtEEIZ5QTg. Ráadásul a vasárnap délelőtti futamokat és döntőket a tévék előtt ülve, az M4 műsorán élőben is megtekinthetik. 

A pekingi versenyhétvége részletes eredményeiről az érdeklődők az alábbi linken tájékozódhatnak: https://shorttrack.sportresult.com/Results.aspx?evt=11213100000089 

Hajrá magyarok! Szurkolj velünk a rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottért!

 

HUNSKATE media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X