moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. szeptember 26.

Összeállt a magyar short track válogatott kerete a világkupa-sorozatra!

 

Ők szállnak harcba a pekingi olimpiai kvótákért

Liu Shaolin Sándor Liu Shaoang Krueger John-HenryJászapáti PetraSziliczei-Német Rebeka Somogyi BarbaraSomodi Maja Nógrádi Bence Kónya ZsófiaBácskai Sára Luca Jászapáti Péter

Tiborcz Dániel

Végre eldőlt, kik lesznek azok a női és férfi rövidpályás gyorskorcsolyázók, akik Jászapáti Petra, Krueger John-Henry, Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang mellé csatlakozva képviselik hazánkat az őszi, négyállomásos olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozaton. Bánhidi Ákos, a magyar válogatott edzője és menedzsere ugyanis a hétvégi válogatóverseny után keretet hirdetett.

A HUNSKATE család és a magyar short track szakág számára újabb mérföldkő közeleg most ősszel: a négyállomásos ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat, amelynek egyik versenyhétvégéje november 18-21-ig Debrecenben, a felújított Főnix Csarnokban lesz.

A 12 fős magyar csapat kerete ezen a hétvégén, a Gyakorló Jégcsarnokban tartott válogató verseny után vált véglegessé. Bánhidi Ákos szövetségi edző és stábjának döntése alapján a nőknél Bácskai Sára Luca (MTK), Kónya Zsófia (SZKE), Sziliczei-Német Rebeka (FTC), Somodi Maja (SZKE) és Somogyi Barbara (FTC), míg a férfiaknál Jászapáti Péter (SZKE), Nógrádi Bence (FTC) és Tiborcz Dániel (MTK) vívták ki teljesítményükkel, hogy az elmúlt két évben elért eredményeik alapján védettnek minősülő Jászapáti Petra (SZKE), Krueger John-Henry (FTC), Liu Shaolin Sándor (FTC) és Liu Shaoang (FTC) mellé csatlakozva képviselhessék hazánkat az őszi világkupa-sorozaton.

„Összességében sikeres volt a válogató” – értékelt Bánhidi Ákos, a magyar válogatott edzője és menedzsere. „Óriási pozitívum, hogy remekül helytálltak és kifejezetten jól szerepeltek azok a női, illetve férfi versenyzők is, akik a mostani mezőnyt a junior keretből felkerülve kiegészítették. A tét feszültsége sokszor rányomta a bélyegét az egyes futamok végkimenetelére. Voltak kizárások és bukások, amelyek miatt gyakran borult a papírforma. Így történhetett meg, hogy például az 5000 méteres váltóban olimpiai bajnok Burján Csabának ezúttal nem jött össze, ő most kimaradt a keretből.”

 A négyállomásos világkupa-sorozat azért is kiemelten fontos a magyar rövidpályás gyorskorcsolyázók, valamint a nemzetközi mezőny számára, mert ezeken a versenyeken nyílik esély a jövő februári, pekingi olimpiára kvótákat szerezni.

„Természetesen az összes lehetséges kvóta megszerzése a cél, a maximális szám elérése mégis óriási bravúr lenne. Azt viszont fontos kiemelni, hogy azok, akik most kimaradtak a keretből, még kivívhatják a helyüket az olimpiára utazó csapatba. Ez persze függ majd a világkupán megszerzett kvótaszámtól, valamint az aktuális formájuktól és teljesítményüktől” – tette hozzá a szövetségi edző.

Szurkoljunk együtt a magyar sportolók sikereinek! A HUNSKATE család november 18-21-ig szeretettel vár minden kedves rajongót és érdeklődőt a világkupa-sorozat harmadik, debreceni állomására, ahol a részvétel a nézők számára is a legaktuálisabb járványügyi szabályok betartásához kötött. Aki online szeretné követni az eseményeket, az a szövetség hivatalos Facebook-oldalán keresztül teheti meg:

https://www.facebook.com/MagyarOrszagosKorcsolyazoSzovetseg

HUNSKATE MEDIA

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X