moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. október 29.

A OKSZ 2013-as rendkívüli Közgyűlése

A 2013. október 25-én a MOKSZ által összehívott Rendkívüli Közgyűlés célja a MOKSZ Alapszabályának a Sporttörvény és az egyéb törvényi kötelezettségeknek megfelelő aktualizálása volt.
2013_10_25_Rendkivuli_KGY_jelenlevok
Miután a korcsolyasport is bekerült a 16 kiemelt sportág közé, így a sportágak támogatása és finanszírozása immár hosszú távon biztosítottá vált. Az új működési struktúrának – az elfogadott stratégiai programok mentén – a finanszírozáshoz igazodóan átláthatóan kell működni, megteremtve a minőségi versenysport és eredményesség feltételeit, növelve az utánpótlás létszámát, úgy Budapesten, mint a vidéki utánpótlás bázisokon.

2013_10_25_Rendkivuli_KGY_Balint_CSaba

2013_10_25_Rendkivuli_KGY_Darazs_IstvanA már átalakított működést szolgálják az Alapszabályban megjelenő struktúrális változtatások is, pl.: a 9 főre csökkentett elnökség, az egy-egy sportigazgató szakmai irányításával működő pontozásos és gyorsasági ágazat létrehozása, az ügyvezető igazgató alá rendelt, operatív munkát ellátó MOKSZ hivatal, illetve a sporttörvényi kötelezettségek tartalmi lekövetése is.

2013_10_25_Rendkivuli_KGY_beszed
A MOKSZ Rendkívüli Közgyűlése egyhangúlag elfogadta az Alapszabály módosítási javaslatot.

2013_10_25_Rendkivuli_KGY_Merenyi_Jozsef_elismeresA Közgyűlési napirendi pontokat megelőzően került sor Merényi József (a MOKSZ     Elnökségének tiszteletbeli  tagja) életművének méltatására, illetve annak elismeréseként az EMMI miniszteri oklevelének és a MOKSZ emlék plakettjének   átadására.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X