moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. november 30.

Letették az esküt a Téli Universiade csapat tagjai

A magyar csapat tagjai az eskü szövegét mondják

Letették az esküt az olaszországi Trentino tartományban 2013 december 11. és 21. között megrendezendő téli Universiadén induló magyar sportolók. A fogadalomtétel szövegét Heidum Bernadett, Európa-bajnok, Universiade-bronzérmes rövidpályás gyorskorcsolyázó olvasta fel. Az eseményen jelen voltak rövidpályás gyorskorcsolyázóink, valamint jégtáncosaink is. Az Universiaden jelen állás szerint hat sportágban – rövid- és hosszúpályás gyorskorcsolya, jégtánc, alpesi sí, szabadstílusú sí, valamint hódeszka – 18 magyar versenyző indul.

Az eskütétel előtt a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség /MEFS/ díjazta a 2013-as esztendő legeredményesebb egyetemi sportolóit az ELTE Egyetem téri dísztermében.

Kiss Ádám, a MEFS elnöke évértékelőjében hangsúlyozta: hogy több mint 10 ezer hallgatót sikerült bevonniuk a szabadidős sportolásba, de ez még elmarad a céltól, hogy minden második egyetemista sportoljon.
2013_11_30_Teli_Universiade_eskutetel_Simicsko

Üdvözölte a megjelenteket Dr. Simicskó István, sportért és ifjúságért felelős államtitkár, aki elmondta, hogy bizonyos kutatások szerint 10 000 munkaóra kell a sport sikerhez. Örömét fejezte ki, hogy az egyetemi sport ünnepén számos sportolóval találkozik, akik a Magyar Sportcsillag Ösztöndíjat is sikeresen elnyerték idén. Érdekességképpen említette beszédében, hogy az ELTE-nek ebben, az Egyetem téri, épületében végezte tanulmányait annak idején diákként.

2013_11_30_Teli_Universiade_eskutetel_csoportkep

Az ünnepség végén a magyar egyetemi-főiskolai országos bajnokság pontversenyének legjobb intézményeit díjazták. A 2012/13-as tanév legjobbja a Semmelweis Egyetem lett, megelőzve a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemet, valamint a Szegedi Egyetemet.

Fotó: MEFS és Nagy Márton

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X