moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. március 14.

Köszönet!

Ismét bebizonyosodott: a gyűlöletnek és a kirekesztésnek nincs helye, különösen a sportban! A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség köszönetét fejezi ki a Ferencvárosi Torna Clubnak, valamint minden bajnoknak, sportolónak, edzőnek, sportvezetőnek, barátnak, rajongónak és az összes jóérzésű embernek, aki az elmúlt napokban kiállt olimpiai bajnokunk, Liu Shaolin Sándor mellett.

Alig több mint egy évvel a történelmi sikert jelentő első magyar téli olimpiai aranyérem után rasszista és kirekesztő megjegyzéssel illették Liu Shaolin Sándort. A megdöbbentő Facebook-posztot követően a Ferencvárosi Torna Club sportolói, edzői, sportvezetői nyílt levélben álltak ki sportolójuk mellett, míg a magyar sport számos szereplője, rajongók, barátok és jóérzésű emberek közvetlenül vagy szövetségünkön keresztül erkölcsi és jogi támogatásukról is biztosították Európa-, világ- és olimpiai bajnokunkat, az Év férfi sportolóját.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség valamennyi sportolója, edzője és munkatársa nevében mindenkinek köszönjük, hogy szavakkal és tettekkel kiálltak nemcsak Liu Shaolin Sándor mellett, hanem a kirekesztés, a rasszizmus és a gyűlöletbeszéd ellen is!

Büszkék vagyunk arra, hogy a magyar sport ismét megmutatta, az összefogásnak és a szolidaritásnak mekkora ereje van. A MOKSZ eddig is mindent megtett és ezután is küzd mindennemű megkülönböztetés ellen, hiszen ahogy az FTC kirekesztés elleni kampánya is hirdeti: mind egyek vagyunk!

Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség

Fotó: Fiák Blanka

Li-ning Seat Törley Artificer
X