moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2014. december 3.

Engi Klárival indított látványos adománygyűjtési akciót az UNICEF

2014_12_03_Unicef_kampany_Engi_Klari_1
Öt másodpercenként meghal egy gyermek, öt másodpercenként megszólal egy harang. 17 ezer kisgyermek hal meg nap, mint nap: erre hívja fel a figyelmet az UNICEF Magyar Bizottság Alapítvány adománygyűjtési akciója, melynek keretében 2000 kiscsengőt függesztenek fel az Arena Plaza Jégterasza fölé. Az akció indításán Engi Klári tartott foglalkozást kisgyerekeknek – kamerák kereszttüzében.

Bár a statisztikák javulnak, – 1990-ben 12,7 millió, míg 2013-ban 6,3 millió öt éven aluli gyermek halt meg megelőzhető okokból – még mindig 17 ezer gyermek veszti életét naponta. Azaz minden ötödik másodpercben meghal egy kisgyermek a világon. Ezek a halálesetek védőoltásokkal, gyógyszerekkel, megfelelő táplálkozással, tiszta ivóvízzel, vagy a fertőzések időben történő kezelésével megelőzhetők lennének. A drasztikus számokért nem kell messzire mennünk: Magyarországon 1000 gyermekből öt nem éli meg az egyéves kort.
2014_12_03_Unicef_kampany_Engi_Klari_2
Az UNICEF legújabb adománygyűjtési akciója erre kívánja felhívni a figyelmet: az esemény keretében 2000 darab kiscsengő kerül kihelyezésre az Arena Plaza Jégterasza fölé. Ezek a kis lélekharangok a gyermekekre emlékezve szólalnak meg december 2-től jövő február végéig. Az akció főtámogatója, az Arena Plaza 1 millió forinttal segíti az UNICEF kezdeményezését. Az installáció pro-bono kivitelezője a Showhivatal Produkció Kft. A rendezvényen részt vett D. Tóth Kriszta, az UNICEF Magyar Bizottság Alapítványának Nagykövete, az Engi Klára által vezetett Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség utánpótlás programjában résztvevő gyerekek, a Szent Angéla Általános Iskola és Gimnázium gyerekkórusa, valamint számos ismert személyiség.
2014_12_03_Unicef_kampany_Engi_Klari_3

A harangok mellett, az Arena Plazában és a Jégteraszon kicsi, nyakba akasztható csengettyűk is kaphatóak 500 forintos áron. Egy kiscsengő árából, az UNICEF biztosítani tudja egy súlyosan alultáplált kisgyerek egy teljes napi élelmezését, tehát már akár egy csengettyű megvásárlása is komoly segítség.

Az MTV Híradója a programról IDE KATTINTVA tekinthető meg.

A TV2 Tények műsora is beszámolt az eseményről, mely IDE KATTINTVA látható.

DG; forrás: Unicef Magyarország – www.unicef.hu

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X