moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2020. december 2.

Elmarad a Mikulás Kupa

Hiába a hagyomány, fontosabb az egészség: elmarad a short track Mikulás Kupa.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség mindent megtett a szezon során, hogy versenyeket rendezzen – a járványügyi előírások szigorú betartása mellett, hiszen fontos volt az is, hogy a MOKSZ kötelékébe tartozó sportolók versenyzési lehetőséghez jussanak.

Ám előállt az a helyzet, amikor a MOKSZ vezetősége úgy ítélte meg, hogy a feltételek és a körülmények már nem teszik lehetővé a versenyrendezést, így szerdán eldőlt: elmarad a hétvégén a short track Mikulás Kupa.

„Szövetségünk az ősszel kezdődő versenyszezon során, a körülmények felelősségteljes figyelembevétele mellett a versenyek – korlátozott körülmények között történő – biztonságos lebonyolítása mellett tette le a voksát. Versenyeink zárt kapuk mögött, a járványügyi előírásokat betartva, olykor azoknál is szigorúbb körülmények biztosítása mentén zajlottak – mondta el Váradi Orsolya, a MOKSZ ügyvezető-igazgatója. – A pozitív esetszámok megugrott mutatója, illetve a sportág jellegéből és helyszíni adottságainkból fakadó feltételrendszerünk jelen pillanatban nem teszik lehetővé, hogy a hétvégére tervezett short track Mikulás Kupa felelősséggel megrendezésre kerüljön.”

 

 

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X