moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. november 13.

Együtt előre

Közös elnökségi ülést tartott a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség és a Magyar Jégkorong Szövetség, amelyen a felek közös szándéknyilatkozatot fogadtak el a jövőre vonatkozóan.

Történelmi ülés – a két szövetség életében mindenképpen az.

A Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség és a Magyar Jégkorong Szövetség kedden közös elnökségi ülést tartott, ahol egy tizenegy pontból álló szándéknyilatkozatot fogadtak el a felek.

Such György, a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke az ülés után megtartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy a nyilatkozat kiterjed az edzőképzésre, az utánpótlás-nevelésre, a jelentős infrastrukturális fejlesztések összehangolására, a jégpályák építésére, közös használatára éppen úgy, mint közös nemzetközi események szervezésére.

„A jégkorong és a korcsolyasport a korcsolyatudáson alapszik, ez az evidencia hozta az együttműködési szándékot. Több területen is tervezzük az együttműködést, célunk, hogy minden gyerek tanuljon meg korcsolyázni, mert ez a sportág olyan képességeket fejleszt, amely a későbbiek során is jól kamatoztatható” – fogalmazott Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség elnöke, aki hangsúlyozta azt is, hogy külföldi példák bizonyítják, hogy a két jeges sportág akkor tud fejlődni és előre lépni, ha a működését összehangolja.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy a közös elnökségi ülésen Schulek Csabát, a MOKSZ ügyvezető igazgatóját, valamint Sipos Leventét, az MJSZ főtitkárát bízták meg azzal, hogy bő negyedév alatt kidolgozzák az együttműködési megállapodás részleteit.

Fotó: Szűcs Attila/MJSZ

Li-ning Seat
X