moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. december 17.

4 Nemzet Bajnoksága – Műkorcsolya-párosaink és Schermann Regina is az élről várják a folytatást!

A Szepesség második legnagyobb városában, Iglón (Spisska Nova Ves) rendezik meg a 4 Nemzet Bajnokságát, amely magyar bajnokság is egyben. Ez a torna azonban nemcsak a nemzeti bajnoki cím miatt fontos a sportolóink számára, hanem azért is, mert a januári műkorcsolya és jégtánc Európa-bajnokság válogatóversenye is. (A műkorcsolya-párosok mezőnyében egyébként két duónk indulhat majd Tallinban az Eb-n.) 

Pénteken a rövidprogramokkal kezdődött a versenyhétvége, szombaton pedig a kűröket mutatják majd be a korcsolyázók. A legkiélezettebb küzdelem egyelőre a műkorcsolya-párosok mezőnyében volt. A rövidprogramok után a két magyar duó vezeti a mezőnyt: első 56,81 ponttal a Chtchetinina Ioulia-Magyar Márk (HKA) kettős, második 55,34-gyel a Pavlova Mariia-Nagy Balázs (SKSE) páros. 

Egyéniben a hölgyek 18 fős mezőnyét is egy magyar vezeti: Schermann Regina (JKOR) 59,78 pontjával mindenkinél jobb volt a nyitónapon. Láng Júlia (PSE) ötödik, míg Szigeti Bernadett (PSE) nyolcadik helyről várja a szombati folytatást. A férfiaknál a mieink a mezőny második felében végeztek a rövidprogram után: a legjobb pozícióban Csernoch András (SKSE) van, aki a nyolcadik helyről javíthat holnap. 

Jégtáncban csak az Ignateva Mariia-Szemko Danijil (HKA) duó képviseli a magyar színeket, ők a rövidprogramjuk után a harmadik helyen állnak a 4 Nemzet Bajnokságában.

Szombaton a szabadprogramokkal folytatódik a 4 Nemzet Bajnoksága, amelyet élőben ITT lehet követni.

HUNSKATE media

Fotók: KRASO

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X