moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. október 6.

Világkupa a finisben: péntektől már tesztelik a jeget a debreceni Főnix Csarnokban!

Bár hivatalosan csak október 20-án adják át az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat debreceni versenyhétvégéjére épülő-szépülő Főnix Csarnokot, ám a szervezőbizottság mai helyszínbejárásán kiderült: a technikai feltételek lassan biztosítottak a világesemény megrendezésére.

A MOKSZ elnöke, Kósa Lajos, valamint a szervezőbizottság ügyvezetője, Váradi Orsolya és Becsky András, a Debreceni Sportcentrum ügyvezetője vezették körbe a sajtó munkatársait a jelentős átalakítás alatt lévő arénában. A miniesemény házigazdái elmondták: a MOKSZ megállapodást kötött a Debreceni Sportcentrummal, hogy a csaknem húszéves Főnix Csarnok jégkészítéshez kapcsolódó feltételrendszerét megerősítik, a zökkenőmentes jégkészítést pedig külső kompresszor használatával biztosítják. Továbbá az is kiderült, hogy a tervek szerint pénteken és szombaton, azaz október 8-án és 9-én már a multifunkcionális rendezvényközpont jegén tartanak tesztedzéseket a short track szakág utánpótlás versenyzői.

A magyar short track válogatott tagjai egyébként már készen állnak az ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Világkupa-sorozat versenyeire. Az első Pekingben (október 21-24.), a második Nagojában (október 28-31.), a harmadik Debrecenben (november 18-21.), az utolsó pedig a hollandiai Dordrechtben (november 25-28.) lesz. A női és férfi sportolóink legutóbb éppen a „tulipánok országában” vettek részt egy felkészítő versenyen, ahol rendkívül biztató eredmények születtek, így van esély arra, hogy válogatottjaink már a hajdúsági fővárosban megszerezzék nemzetünknek az olimpiai kvótákat, ugyanis a négyállomásos világkupa-sorozaton elért eredmények közül a három legjobb beszámításával lehet a 2022. februári, pekingi téli olimpiára kvótákat szerezni. A HUNSKATE család és a short track szakág illetékeseinek legmerészebb álma egyébként a maximális számú kvalifikációs hely megszerzése, amely 10 versenyző részvételét jelentené az ötkarikás játékokon. 

HUNSKATE Media

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X