moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. február 22.

Ünnep a jégen

Országszerte több ezren húztak korcsolyát a Magyar Korcsolyázás Napján, amelyet a pjongcsangi olimpiai diadal egyéves évfordulóján, február 22-én rendezett meg a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség.

Aki ott volt, sohasem feledi!

De azok sem, akik a televízió képernyője előtt követték a versenyt: 2018. február 22-én a Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang, Burján Csaba, Knoch Viktor összetételű rövidpályás gyorskorcsolyaváltó megszerezte Magyarország első téli olimpiai aranyérmét Pjongcsangban.

Az egyéves évforduló önmagában ünnep, ám a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség életre hívta a Magyar Korcsolyázás napját, amelyet mostantól február 22-én ünnepel.

Pénteken az ország több nagyvárosában ezrek húztak korcsolyát és futottak a jégen.

A rendezvénysorozat központi helyszíne a budapesti Városligeti Műjégpálya volt, ahol délután 2 óra 22 percen keresztül ingyenesen lehetett korcsolyázni, este pedig érkeztek a magyar korcsolyasport legnagyobbjai, köztük természetesen az olimpiai bajnok rövid pályás gyorskorcsolya-váltó tagjai. A jégen sportági bemutatókat láthattak az érdeklődők, majd Tilla a színpadra szólította Liu Shaolin Sándort, Liu Shaoangot, Burján Csabát és Knoch Viktort, és eldurrantak a Usain Bolttól kapott pezsgők.

Ünnepelt a magyar korcsolyázók családja 2018. február 22-én, és ünnepelt egy évvel később, 2019. február 22-én is.

HUNSKATE Média / Kovács Erika – Fotó: Tumbász Hédi

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X