moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2019. március 23.

Újabb két érem Rostockból

A junior rövid pályás gyorskorcsolya Európa-kupa németországi döntőjének második napján az 500 méteres döntőket rendezték, és a tegnapi négy érem után, ma újabb kettővel gazdagodott küldöttségünk.

Junior versenyzőink négy korcsoportban (A, B, C, D) vesznek részt a rostocki rövid pályás gyorskorcsolya viadalon. Egy kategória két évet ölel fel, az A korosztály 1999-2001, a B 2001-2003, a C 2003-2005, a D pedig 2005-2007 között születetteket, úgy, hogy az adott évek júniusa a választóvonal.

A lányok D korcsoportjában Szőcs Mónika Nikolett a tegnapi 1500-as harmadik helye után, ma 500 méteren egyéni rekorddal ezüstérmet nyert. Ugyanitt Szigeti Dóra, szintén az eddigi legjobb idejét futva az előkelő ötödik helyen végzett. A versenyszámot az orosz Anasztaszija Brikacs nyerte. Az legidősebb lányoknál Túri Anna versenyzett nagyszerűen, és az A döntőben a svéd Erika Lindgren, valamint az ukrán Maria Uzakova mögött ért célba, így a dobogó harmadik fokára állhatott.

A fiúk 500 méteres A mezőnyében Sziklási András, a B korosztályban Nógrádi Bence ért el remek eredményt, mindketten ötödikek lettek. Utóbbiban a tegnapi 1500-on ezüstérmet nyert Bontovics Balázs ma a 8. helyen végzett. A C csoportos lányoknál Schönborn Melinda, míg a D-s fiúknál Major Dominik szintén egyéni csúcsot döntött 500 méteren. Szabó Krisztián vezetőedző ezekről a sikerekről is nyilatkozott:

„Az érmeknek nagyon örülünk, de a három ötödik helyünk is kiváló eredmény. Az egyéni rekordok hátterében az áll, hogy a kvalifikációs versenyeken a mieink kelet-európai országok fiataljaival mérik össze tudásukat.  Itt az Európa-kupán már a nyugati nemzetek versenyzői is jelen vannak, az ő legyőzésükhöz sokkal jobb teljesítményre van szükség, és persze a tét is nagyobb. Egész évben erre a megmérettetésre készülünk, ilyenkor jellemző, hogy születnek egyéni csúcsok, vagy csak néhány tizeddel maradunk el tőlük. Holnap az ezer méteres elődöntőkkel folytatódik a verseny, bízunk benne, hogy lesz még dobogós helyezésünk.„

utanpotlassport.hu / Budai Zoltán

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X