moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2018. január 19.

Teljes a korcsolyázók küldöttsége a téli olimpiára

Eldőlt, hogy a Magyar Országos Korcsolyázószövetség elnöksége Tóth Ivett phjongcshangi indulását javasolja a MOB-nak, és megszületett a döntés a tizedik rövidpályás gyorskorcsolyázóról is Oláh Bence személyében.

„Ivett korábbi eredményei, és az, hogy ő szerezte meg a kvótát Magyarországnak a tavalyi világbajnokságon, mind-mind számítottak, aztán a moszkvai Európa-bajnokság rövid programja eldöntötte, hogy hétfőn, az olimpikonok ünnepélyes eskütételén Ivett lesz ott. A hivatalos ügymenet most az, hogy a szakszövetség elnöksége terjeszti fel a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségéhez az indulók névsorát. A MOB elnökségi ülésére január 31-én, vagyis a fogadalomtétel után kerül sor, így az leginkább formális lesz. Szövetségünk elnöksége a pénteki nap folyamán elektronikus úton hagyja jóvá azt az előterjesztést, melyben Tóth Ivett neve szerepel olimpiai indulóként” – mondta el Orendi Mihály, a Magyar Országos Korcsolyázószövetség ügyvezető igazgatója

A rövidpályás gyorskorcsolyázók szakmai vezetői is meghozták a döntésüket. Az már korábban eldőlt, hogy Bácskai Sára Luca, Heidum Bernadett, Jászapáti Petra, Keszler Andrea és Kónya Zsófia utazhat a téli játékokra. A férfiaknál négy hely biztos volt  Burján Csaba, Knoch Viktor, Liu Shaoang, Liu Shaolin Sándor személyében.

Péntek délelőtt Bánhidi Ákos, a válogatott edzője és menedzsere tájékoztatott arról, hogy Varnyú Alex és Oláh Bence közül utóbbi lesz az ötödik utazó a férfi cspatbant.

“Nem voltak könnyű helyzetben a szakemberek, végül úgy határoztak, hogy Oláh Bence utazhat Phjongcshangba” – nyilatkozta Orendi Mihály.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X