moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. december 20.

Téli Universiade – Mindkét váltónk döntős

Trentoban csütörtökön magyar szempontból a rövidpályás gyorskorcsolyázókért szurkolhattunk. Más sportágban magyar érdekeltségű versenyt nem rendeztek az Universiaden. Mindkét váltónk első helyen jutott tovább az elődöntőkből.

Egyéniben az 500 méteres távok szerepeltek a programban. Először a lányok kezdtek, Keszler Andrea és Lajtos Szandra is rajtvonalhoz állt. Heidum sérülés miatt kihagyta ezt a távot. Váltóban a nap végén ugyanakkor részt vett Bernadett is.

Keszler, aki az Óbudai Egyetem hallgatója, remek versenyzéssel az 5. helyet szerezte meg. Lajtos a 14. helyen végzett, mert pengéje kicsorbult, miután összeért a koreai versenyzőével.

A férfiak 500 méteres távján Béres Bence, a Semmelweis Egyetem hallgatója, szintén az előkelő 5. helyen zárt, Knoch Viktor 10., míg Oláh Bence 16. lett.
2013_12_20_Universiade_Trento_Beres
A váltók versenyében ma az elődöntőkre került sor. A lányok kitűnő versenyzéssel, nem mellesleg új Universiade rekorddal, nyerték meg az elődöntőt, és jutottak be a döntőbe. A Heidum, Kónya, Keszler, Lajtos váltó az egyes pályán indul pénteken a Palaghiaccio Trentoban. Ellenfeleik Kína, Dél-Korea és Oroszország lesznek. A fiúk szintén első helyen jutottak be a döntőbe. Mintegy tíz körrel a vége előtt átvették a vezetést az oroszoktól, és már ki sem engedték a kezükből. A pénteki döntőben Kanada, Franciaország és Oroszország vár a Knoch, Burján, Béres, Oláh négyesre.

Keszler Andrea: ” Az elődöntő jó volt úgy három és fél körig. Azt vártam, hogy a dél-koreai lány kívülről fog jönni, de belülről érkezett. Az időim alapján lehetett volna jobb is, akár „A” döntő. Lett volna rá esélyem. Kicsit csalódott vagyok. Most már a váltóra koncentrálok. Universiade csúcsot futottunk, olyan időt, amivel egy Világkupán is az élmezőnyben tudnánk lenni.” – mondta el Keszler Andrea a nap végén.

Béres Bence: „Ezt a távot szeretem a legjobban. Már az első futamnál éreztem ma, hogy jól megy. Ekkor úgy gondoltam, hogy egy B döntő összejöhet. A nyolc között azután a rajtnál ketten megbotlottak, ekkor felmerült, hogy az „A” döntő is meglehet esetleg. De a kínai versenyző lezárta a pályát előttem, és ekkor úgy döntöttem nem kockáztatok. Elégedett vagyok a mai teljesítményemmel és az 5 hellyel. Most a váltóval szeretnénk minél jobban szerepelni, hogy holnap döntőzhessünk.” – mondta Bence a döntő után, de még a váltó elődöntő előtt.
2013_12_20_Universiade_Trento_Keszler_Telegdi
Telegdi Attila: „Jelenlegi felkészültségünknek megfelelő eredmények születtek. Újraalapozás időszakában vagyunk, hiszen az Európa-bajnokságra és az olimpiára készülünk. A formánkat azokra a versenyekre időzítjük, ide az Universiadére kicsit visszavettünk a terhelésből. Ez a rajtokon is látszott. Egyénikben nem ez a fő versenyünk, ezt egy-két taktikai hiba is mutatta, mint például Andrea esetében ma, aki dobogós lehettet volna ma. A csapat fizikai állapotával elégedett vagyok. A váltó rutinosan versenyzett, reményeim szerint holnap jól szerepelünk a döntőkben.” – értékelt Telegdi Attila, szövetségi kapitány a nap végén.

A MEFS küldöttsége, élén Dr. Székely Mózes csapatvezetővel, a hagyományoknak megfelelően átadta ajándékát az előző napi éremszerzőnek, az ezüstérmes Heidum Bernadettnek.
2013_12_20_Universiade_Trento_Heidum_Szekely
Deregán Gábor, Trento
Fotó: Kovács György / MEFS

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X