moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. február 19.

Téli EYOF 2013, Brassó: A rövidpályás gyorskorcsolyázó Kis Virág 500 m-en 4.

A magyar versenyzők rövidpályás gyorskorcsolyában, sífutásban és alpesi síben álltak rajthoz a brassói, XI. Téli Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) hétfői versenynapján. A legjobb helyezést a rövidpályás gyorskorcsolyázó Kis Virág 500 méteren elért negyedik helyezése jelentette.

Rövidpályás gyorskorcsolyában az 500 méteres távon, a vasárnap 1500 méteren 7. Tóth Tímea nem járt sikerrel. Futamában bukott, így a mezőny utolsó, 29. helyén végzett.
Nem úgy Kis Virág, aki az előfutamban, majd a nyolcad- és elődöntőben is második lett, így jogot szerzett a fináléban való indulásra. A Jászberényi SE fiatalja a döntőben lengyel riválisát megelőzve a 4. helyen ért célba. Az érmek az orosz, brit és olasz lányoknak jutottak.
2013_02_19_EYOF_Brasso_Cako_Farkas
Ötszáz méteren a fiúk is sokkal jobb teljesítményt nyújtottak, mint 1500 méteren. Farkas Tamás futamgyőzelemmel, Cakó Dávid a második helyen jutott tovább előfutamából.
Cakó a nyolcaddöntőt is sikerrel teljesítette, számára az elődöntő jelentette a végállomást.
Farkas Tamás a 10., Cakó Dávid a 8. helyen zárta a versenyt.

A 3000 méteres vegyesváltónk, az elődöntő futamából az olaszok mögött a második helyen jutott a fináléba, melyre kedden kerül sor. A magyarok a franciák, olaszok és lengyelek ellen küzdenek az érmes helyezésekért.

Kedden az 1000m-es távon és a 3000m vegyes váltó fináléban szerepelnek a magyar fiatalok.

Az 500m-es eredmények itt megtekinthetők.

A 3000m vegyesváltók eredményei itt megtalálhatók.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X