moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2021. november 18.

Szenzációs első nap a debreceni rövidpályás gyorskorcsolya világkupán 

Remekül indult rövidpályás gyorskorcsolya-válogatottunk számára az olimpiai kvalifikációs világkupa-sorozat debreceni versenyhétvégéje. Legjobb női és férfi sportolóink az 500-as és 1500-as egyéni távokon, valamint a 2000 méteres mixváltó selejtezőiben léptek a megújult Főnix Aréna jegére, és mindhárom említett távon érdekeltek leszünk az érmekért folytatott további küzdelmekben.

Az izgalom fokozódik; négy napon át újra a short track csapatunk sikereiért szoríthatunk! A négyállomásos ISU Rövidpályás Gyorskorcsolya Olimpiai Kvalifikációs Világkupa-sorozat mai versenynapja a leghosszabb egyéni távokkal startolt.

Elsőként női 1500 méteren voltunk érdekeltek, és mindhárom indulónk, tehát Bácskai Sára Luca (MTK), Jászapáti Petra (SZKE) és Sziliczei-Német Rebeka (FTC) is bejutott a negyeddöntőbe, ám ott már csak Jászapátinak sikerült az elődöntőbe biztosítania a helyét. A férfiaknál viszont Liu Shaoang (FTC) és fivére, Liu Shaolin Sándor (FTC), valamint Krueger John-Henry (FTC) – utóbbi futamgyőztesként kvalifikálva magát a negyeddöntőkből – is folytathatja majd két nap múlva az 1500-as elődöntőkben.

A legrövidebb egyéni távon a hölgyeknél Jászapáti Petra mellett Kónya Zsófiáért (SZKE) és Somogyi Barbarért (FTC) szoríthattunk, utóbbi sajnos lecsúszott a selejtezőkről. A szombati negyeddöntőben csak Kónya Zsófia ment tovább – ő második helyen végzett futamában. Petra sajnos negyedikként ért célba, így ő nem jutott tovább. A fiúknál a Liu testvérek és Krueger John-Henry magabiztos korcsolyázásuknak köszönhetően egyaránt folytathatják menetelésüket az 500-as távon, ugyanis futamjaikban mind első helyen végeztek.

A mai nap zárásaként a 2000 m-es mixváltók léptek a Főnix Aréna jegére, és a magyar kvartett ezúttal a Jászapáti Petra, Kónya Zsófia, Nógrádi Bence és Krueger John-Henry összeállításban versenyzett. A Liu tesók nélkül induló vegyes csapatunk a harmadik negyeddöntő második helyezettjeként jutott a vasárnapi elődöntőkbe.

Holnap az 1000 méter előfutamaival, valamint a 3000-es női és az 5000-es férfi váltó negyeddöntőivel folytatódik a program Debrecenben. A magyar szurkolók a második nap eseményeit az alábbi online streamen keresztül is nézhetik. Remek hír, hogy a szombati és vasárnapi döntőket már nemcsak online, hanem az M4 Sport jóvoltából a tévéképernyők előtt is követhetjük.

A részletes eredmények az alábbi linken találhatók: https://shorttrack.sportresult.com/?evt=11213100000091.

HUNSKATE media

Fotó: Derencsényi István

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X