moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. november 10.

ST Világkupa Torinó 2013: Hihetetlen izgalmak

Nem várt fordulatok után maradtak életben a remények Szocsira

Az olaszországi Világkupa zárónapja a férfi 1000 méteres nyolcaddöntőkkel kezdődött. Futamában Liu Shaolin Sándor, és Knoch Viktor is harmadikként végzett, és nem jutott tovább.

A nők 1000 méteren a negyeddöntőkkel kezdtek. Heidum Bernadett végig a mezőnnyel versenyzett, és szoros befutó után negyedikként zárt, így nem jutott az elődöntőbe. Az első és Berni között kevesebb, mint négy tized volt a különbség, pontosan 0:00.361.

A váltó versenyeken a férfi csapat által voltunk érdekeltek. Egy nagyon mozgalmas, egyben rendkívül izgalmas versenyen vagyunk túl…….. Az elődöntő második futamában a Knoch, Liu Shaolin, Béres, Burján négyes folyamatosan, szépen jött fel, 22 körrel a vége előtt a harmadik, 15 körrel pedig már második helyen álltak. Három körrel a vége előtt azonban történt egy ütközés, és minden veszni látszott. Liu Shaolin Sándor egy váltás után összecsúszott az olasz versenyzővel, és mindketten a palánkon végezték. A felvétel tanulsága szerint a holland fiú korcsolyája hozzáért Liu Shaolinéhoz, ami miatt Sándor elvesztette egyensúlyát. A bírók először Sándort ítélték szabálytalannak, és sárga lappal kizárták a magyar váltót! Ez annyit jelentett, hogy a Lányok után a Fiúk is az utolsó helyen végeztek…volna! Később,  a magyar csapat kérésére, többször is elemezték a videó felvételeket, a sárga lapot visszavonták. Az izgalmak után végül a 8. helyen zárt a férfi váltó, ezzel életben tartva az olimpiai kvalifikációs reményeinket a jövő hétvégére.

(Fotó: Ledöbbentő pillanat: a bíró kezében a sárga lappal, amit később visszavontak)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X