moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. november 10.

ST Világkupa Torinó 2013: A 3. nap

A szombati nap az öt magyar 1500-as induló miatt volt kifejezetten érdekes számunkra.

A nap legelső versenyén, a nők 1500-as negyeddöntőjében mindjárt két magyar lányért is szoríthattunk, Heidum Bernadettért és Kónya Zsófiáért. Előbbi hölgy futam harmadikként sikeresen ment tovább az elődöntőbe, míg Zsófia negyedikként kiesett. Bernadett az elődöntőben is jól ment, aminek „A” döntő lett az eredménye! A döntőben sokáig a harmadik-negyedik helyen versenyzett Berni, de végére kicsit elfogyott az erő, és hetedikként ért célba. Eredménye nagyon dicséretes!

Ma mindhárom fiú indulónk érdekelt volt az 1500-as negyeddöntőkben. Liu Shaolin egy nehéz futamban negyedikként, míg Burján Csaba hatodikként végzett és nem jutott tovább. Knoch Viktornak azonban sikerült bekerülni az elődöntőbe, miután egy ellene elkövetett szabálytalanság miatt a bírók két ellenfelét kizárták, Viktort pedig továbbjuttatták. Az elődöntőből többszörös olimpikonunknak sikerült bejutnia a „B” döntőbe, ahol szoros befutó után harmadik lett.

500 méteren két fiú által voltunk érdekeltek szombaton. A nyolcaddöntőbeli versenyzést Liu Shaolin Sándor futam harmadikként, míg Knoch Viktor futam negyedikként zárta. A távot a múlt héten Magyarországon készülő, kanadai, Charles Hamelin nyerte.

A vasárnapi zárónapon 1000-en Liu Shaolin Sándor, Knoch Viktor, valamint Heidum Bernadett képviseli színeinket. A magyar férfi váltó negyed öt körül lép majd jégre.

(fotó: mob.hu)

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X