moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. szeptember 27.

ST Világkupa Sanghaj 2013 – Első és második nap

A selejtezőkkel csütörtökön megkezdődött a Világkupa sorozat Kínában.

Az első napon a lányok 500 méteres távján legjobban Heidum Bernadett szerepelt, az előselejtezőkből bejutott a selejtezőbe, de ott nem sikerült kivívnia a továbbjutást.

A fiúk közül 500 méteren Liu Shaolin Sándor bejutott az elődöntőbe. Béres Bence és Knoch Viktor ezen a távon nem jutott tovább.

A lányok közül 1500 méteren jól szerepelt Heidum Bernadett és Kónya Zsófia is, mindketten bejutottak a szombati elődöntőbe. Darázs Rózsa is nagyon jó időt ment, de az erős futamában csak 4. lett, így kiesett. Érdekesség, hogy a 2.31.182 eredményével másik hat futamot simán megnyerte volna.

A nap, számunkra, legjobb eredményét a fiúk 1500 méteres versenye hozta. Mindhárom indulónk, Knoch Viktor, Burján Csaba és Liu Shaolin Sándor is továbbjutott.

Összességében valamennyi versenyzőnk „kvalifikációs” helyen végzett mind 500 és 1500m-en, függetlenül a további folytatástól!

Kezdetnek nem rossz!

A Világkupa második napján, pénteken, az 1000 méteres távokat, valamint a váltók futamait rendezték meg.

1000 méteren a lányoknál és a fiúknál is népes mezőny állt rajthoz, így előselejtezőket kellett rendezni. Ebből mindhárom magyar lány, Heidum Bernadett, Keszler Andrea, és Darázs Rózsa is, továbbjutott a selejtezőbe. A selejtező futamot Keszler Andrea vette sikerrel. Később futamában 4.-ként végzett, így nem jutott tovább az elődöntőbe.

A fiúk előselejtezőiből, majd selejtezőiből is mindhárom magyar, Liu Shaolin Sándor, Béres Bence, Knoch Viktor, továbbjutott. A vasárnapi negyeddöntőbe végül futamának megnyerésével Béres Bencének sikerült bekerülnie.

Váltóinknak a sorsolás sajnos nem kedvezett. A lányok Kínával, és az Egyesült Államok csapatával kerültek egy futamba, és harmadikként végezve kiestek. A fiúk Kína és Kanada mögött lettek harmadikok, és nem jutottak tovább.

Holnap a lányok 1500 méteres negyeddöntőjében Heidum Berninek és Kónya Zsófiának szurkolhatunk. Szintén 1500 méteren áll rajthoz mindhárom magyar fiú, Knoch Viktor, Burján Csaba, Liu Shaolin Sándor. Utóbbinak az 500 méteres távon is szoríthatunk.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X