moksz
Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség
Vissza 2013. november 14.

ST Világkupa Kolomna 2013: A végén csattant

Az oroszországi Kolomnában megkezdődött a Szocsi olimpiai kvalifikációról döntő utolsó Világkupa.

A magyar csapat mindjárt reggel szembesült azzal, hogy Darázs Rózsa lebetegedett, és az orvosi stábbal történő konzultáció után, nem indulhat. Helyét 1500m-en Lajtos Szandra, 1000m-en Keszler Andrea vette át.

A férfiak 1500 méteres távja volt a nap első versenye. Knoch Viktor és Liu Shaolin Sándor a második, Burján Csaba a harmadik helyen jutott tovább az előselejtező futamából. A következő körben Liu Shaolin és Burján kiesett, így egyedüli magyarként Knoch Viktor ment tovább a szombati negyeddöntőbe.

A lányok 1500-as futamaiból Heidum Bernadett és Kónya Zsófia tovább jutott, míg Lajtos Szandra kiesett. 2.28.736-os időeredménye egyébként a 12 futamból 10-ben továbbjutást ért volna….A negyeddöntőkre szombaton kerül sor.

Az 500 méteres távokat a nők kezdték. Az elő-selejtezőből Keszler Andrea, Kónya Zsófia és Heidum Bernadett is továbbment. A selejtezőből azután Keszler Andreának sikerült továbbmennie, a másik két magyar hölgynek nem. Keszler végül futam harmadikként végzett és nem jutott tovább.

A fiúk 500 méteres elő-selejtezőiben húsz (!) futamot rendeztek. Liu Shaolin Sándor és Knoch Viktor megnyerve futamát, míg Béres Bence második helyen jutott a selejtezőbe, ahonnan szintén mindhárman továbbmentek. A szombati nyolcaddöntőbe végül Knoch és Béres jutott be, Liu Shaolin kiesett. Sándor futamában negyedik lett, a végére kicsit elfáradt. Ez a múlt hét végi sérülésének tudható be, amiből, mint a fentiekből is látszik, sikerült annyira felépülnie, hogy rajthoz tudott állni.

A mai nap utolsó, egyben legszomorúbb híre, hogy az ISU Council a torinoi férfi váltó sárgalapunkat visszaadta. A részletes indoklás az ISU honlapján elérhető.

A Szocsi kvalifikáció szempontjából előzetes számítások szerint:

–          1500 m-en a lányaink két, a fiúk három helyen állnak a szükséges 36-ban

–          500 m-en a lányaink és a fiúk két-két helyen állnak a szükséges 32-ben

Pénteken az 1000 méteres távokkal és a váltókkal folytatódik a Világkupa.

SEAT MET NEKA Sportoló Nemzet
MOB ISU HM Sportért Felelős Államtitkárság
X